Politie Groningen

Dinsdag 23 september 2008

Provincie Groningen , 23-09-2008

Aduard: verbaal voor diefstal verkeersbord

Twee 15-jarige jongens uit Zuidhorn kregen maandagmiddag een proces-verbaal voor het stelen van een verkeersbord. Een voorbijganger zag een groepje jongeren met een verkeersbord onder de arm over de Friesestraatweg bij Aduard fietsen en belde de politie. Toen de jongens de agenten aan zagen komen, werd het bord weggegooid. Na verhoor van de jongeren bleek een van de twee 15-jarigen verantwoordelijk voor de diefstal, de andere knaap had hem even later geholpen.

Steendam/Oostwold: boten gestolen

Van een bedrijfsterrein aan de Damsterweg in Steendam is een kajuitboot met trailer gestolen. De aanhanger met daarop het 4 meter lange vaartuig was met een ketting vastgelegd en eveneens voorzien van een disselslot. Het geheel werd desondanks gestolen. Hetzelfde gebeurde met een boot die in de haven van Oostwold lag afgemeerd. De eigenaar vond zijn vaartuig later bij het infogebouw van de Blauwe Stad terug; geheel vernield.

Bedum: landbouwers in de fout

Een aantal landbouwers liep maandag bij een aantal controles in Winsum, Bedum, Noordwolde en Aduard tegen een bekeuring op. Een van de agrariërs had de pakken stro op de aanhanger achter de trekker zo hoog opgestapeld dat de takken van de bomen afbraken. Twee andere landbouwers hadden een maaikorf voor de tractor zonder de nodige vergunning vanwege de breedte van de maaiers. Beide boeren hadden de messen van de maaier evenmin afgeschermd. Ook hiervoor werd een bekeuring geschreven. Een andere agrariër had een aanhanger achter zijn tractor gekoppeld terwijl de luchtkoppeling voor de remmen ontbrak. Ook dat leverde hem een bekeuring op. Een tractorbestuurder die twee aanhangwagens met hooipakken vervoerde werd bekeurd omdat hij via de spiegels geen zicht had op het verkeer om de aanhangers. In een aantal gevallen moesten de boeren hun materiaal laten staan.

Garrelsweer: licht gewond bij kop-staartbotsing

Een 24-jarige automobiliste uit t Zandt hield maandagochtend een pijnlijke nek en schouders over aan een aanrijding vlak voor de rotonde op de provinciale weg N360 ter hoogte van Garrelsweer. Aan de aanrijding ging een riskante inhaalmanoeuvre van een 58-jarige automobilist uit Roden vooraf. De man haalde vlak voor de rotonde een 33-jarige automobilist uit Haren in waarbij de Rodenaar ter nauwernood nog kon invoegen. Na de rotonde probeerde de man nog een keer in te halen waar dit eigenlijk niet mogelijk was, waarop de Harenaar voor de tweede keer met zijn lampen seinde. De 58-jarige trapte vervolgens hard op de rem. De Harenaar wist nog net op tijd te remmen, de achter hem rijdende vrouw uit t Zandt niet. Zij werd in een ambulance behandeld. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. Tegen de man uit Roden wordt proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk rijgedrag.

Stadskanaal: onverlaten leggen ijzeren onderdeel op weg

Onbekenden hebben maandagavond of nacht een ijzeren onderdeel van een skatebaan op de Continentenlaan gelegd. Surveillerende agenten zagen het ijzeren onderdeel van zon 9 meter lang op de rijbaan liggen en hebben het verwijderd. Het metalen product had in het duister tot ernstige verkeersincidenten kunnen leiden. De politie wil daarom weten wie verantwoordelijk is voor deze daad. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stadskanaal, via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: bedrijfsautos gestolen

Bij een bedrijventerrein aan de Beckerweg en de Zeewinde zijn twee bedrijfsautos gestolen. De witte autos van het merk Mercedes zijn vermoedelijk tussen zondagmiddag en maandagmorgen meegenomen. De eigenaren doen aangifte. De politie doet onderzoek en kijkt of er een relatie ligt tussen de twee diefstallen.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft maandag op in Groningen verkeerscontroles gehouden. Op diverse plaatsen in de stad werden 1052 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen tien personen een bekeuring voor het niet dragen van een veiligheidsgordel. Vier bestuurders zaten tijdens het rijden met een telefoon aan het oor. Ook zij kregen een bekeuring. In de Moesstraat en Eikenlaan werden fietsers gecontroleerd op het gebruik van verlichting. Hier kregen 19 fietsers een boete voor het rijden zonder verlichting.

Groningen: brommobiel tegen lantaarnpaal

Een 36-jarige vrouw uit Groningen is maandagmiddag op de Emingaheerd met haar brommobiel tegen een lantaarnpaal gereden. De vrouw wilde van de achterbank een speen pakken voor haar 1-jarig dochtertje. Doordat ze achter zich keek, raakte ze de macht over het stuur kwijt. Na onderzoek door ambulancepersoneel bleken de vrouw als haar dochter er zonder kleerscheuren vanaf te zijn gekomen. De brommobiel raakte zwaar beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: man mishandelt Groningse

De politie heeft maandagavond een 32-jarige inwoner van Groningen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 36-jarige Groningse. De man kreeg bij de woning in Beijum ruzie met de vrouw. De Groningse gooide de deur dicht, maar het lukte de verdachte toch binnen te komen. Daar sloeg hij haar. De Stadjer is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: aanhouding na straatroof

De politie heeft dinsdagmorgen een 27-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De Stadjer wordt ervan verdacht eerder in de vroege morgen in de Pausgang een 26-jarige plaatsgenoot te hebben beroofd. Het slachtoffer fietste langs vier mensen toen hij werd aangesproken. Een van hen duwde het slachtoffer van zijn fiets. Daarna werd een portemonnee en de fiets afgenomen. Nadat enkele getuigen te hulp schoten, gingen de drie mannen en de vrouw er vandoor. De 27-jarige Stadjer kon op aanwijzen van het slachtoffer worden aangehouden. De politie doet onderzoek naar de drie overige betrokkenen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 600, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1888, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1117, aantal overtredingen: 75, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.