Politie Haaglanden

Persberichten 23 september

Haaglanden, 23-09-2008

Agressieve klant gooit met servies

Den Haag Bij een winkel aan de Keizerstraat in Den Haag gooide een 40-jarige vrouw uit Den Haag maandagmiddag 22 september om 14.20 uur met haar servies. De vrouw had dit servies even daarvoor gekocht en op straat kapot laten vallen. Volgens de Haagse was dat de schuld van de verkoopster, omdat die had gezegd dat ze de doos aan het handvat kon tillen. Dit handvat bleek echter niet sterk genoeg waardoor het op de grond viel. Daarop wilde de Haagse het servies terugbrengen, de winkelmanager was het daar niet mee eens. Hierdoor ontstond in de winkel een discussie, waarna de vrouw met haar eigen servies in de winkel ging gooien. Ook werd er kort over en weer wat getrokken en geduwd. De Haagse kon met een winkelontzegging naar huis.

Brandalarm veroorzaakt overlast

Den Haag Een brandalarm in een appartement aan de Statenlaan in Den Haag veroorzaakte maandag 22 september flink wat overlast voor de overige appartementbewoners. De hele dag al hoorden zij een snerpende, hoge en constante pieptoon. Uiteindelijk belden zij rond middernacht de politie. Eerder hadden bewoners al iemand voor de lift laten komen, omdat ze eerst vermoedden dat het geluid daarvandaan kwam. In de woning, waarvan de bewoner niet thuis was, bleek het geluid te komen uit een op hol geslagen brandalarm. Agenten verwijderden de batterij uit het alarm waarna de rust terugkeerde.

Dronken man rijdt van trap

Den Haag Agenten kregen maandagavond 22 september rond 20.00 uur een melding dat aan de Zeesluisweg in Den Haag een voertuig van een trap was afgereden. Ter plaatse zagen de agenten op de Zeesluisweg/Schokkerweg bij de trap richting de haven inderdaad een voertuig staan. Omstanders wezen de bestuurder aan, die nog naast zijn voertuig stond. De man liep zelf richting de agenten, waarbij hij op de trap zijn evenwicht verloor en viel. Hierop lieten zij de 66-jarige man uit Maasland blazen. Omdat hij verschillende keren blies alsof hij een ruit wilde laten beslaan, sloeg het meetapparaat echter niet aan. Op het politiebureau lukte het de man wel een blaastest af te leggen. Hij blies 755 ugl, aanzienlijk meer dan de wettelijk toegestane limiet van 220 ugl. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Bedreiging tegen supermarktpersoneel

Den Haag - Personeel van een supermarkt aan de Weissenbruchstraat in Den Haag werd maandagavond rond 20.45 uur bedreigd door een 26-jarige man uit Den Haag. Deze verward ogende man was die avond twee keer bij de supermarkt binnengeweest en vroeg daarbij naar zijn portemonnee, sleutels en telefoon. De tweede keer belde een supermarktmedewerker de politie, die de man aantrof op de Van Alkemadelaan. De man, een bekende van de politie, werd aangehouden.

Zonder rijbewijs

Den Haag Een 31-jarige Hagenaar werd maandagmorgen 22 september aangehouden toen hij zonder rijbewijs een auto bestuurde. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 10.30 uur tegen de richting in rijden op de Grote Marktstraat. Bij controle van zijn papieren bleek hij geen identiteitsbewijs te hebben, maar verklaarde wel in het bezit te zijn van een rijbewijs. Navraag leerde dat dit rijbewijs echter ongeldig was verklaard. De man werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Daar kreeg hij een proces-verbaal. Zijn 40-jarige bijrijder uit Pijnacker-Nootdorp was het niet eens met de gang van zaken en gooide een afschrift van de bekeuring op de grond. Omdat hij eveneens geen identiteitspapieren bij zich had, werd ook hij aangehouden en kreeg hij op het politiebureau ook hij een proces-verbaal.

Gewonde na aanrijding met hond

Den Haag Een 16-jarig meisje uit Den Haag is gisteren maandag 22 september omstreeks 18.55 uur gewond geraakt na een aanrijding. Het meisje reed op de Soestdijksekade en kon een overstekende loslopende hond, een Dobermann, niet meer ontwijken en viel. Zij is met de GGD vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis. Haar bromfiets liep schade op door de aanrijding. De hond ging er vandoor en wordt nog steeds vermist.

Geen voorrang

Voorburg Een 23-jarige automobiliste uit Voorburg verleende maandag 22 september om 17.25 uur waarschijnlijk geen voorrang aan een 58-jarige fietser uit Zoetermeer op de kruising van de Koningin Wilhelminalaan met de Van Wassenaerstraat. De ambulance vervoerde de Zoetermeerder met onbekend letsel naar het ziekenhuis. De politie maakte proces-verbaal op.

Slok op

Leidschendam Surveillerende agenten controleerden maandag 22 september om 17.15 uur in de Nieuwstraat een 40-jarige man uit Leidschendam. Bij een blaastest bleek dat hij niet had mogen rijden; hij blies 690 ugl. Daarop namen de agenten op het politiebureau zijn rijbewijs in en maakten proces-verbaal op. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille).

Minibike in beslag

Wassenaar Agenten namen maandag 22 september de minibike van een 39-jarige man uit Wassenaar in beslag. Ze zagen de man om 17.40 uur op de Hofcampweg op de minibike rijden. Op het politiebureau maakten ze proces-verbaal op omdat dat de minibike reed op de openbare weg zonder goedkeuringsnummer, niet verzekerd was en niet voorzien van een kenteken.

Snelle bromfiets

Rijswijk De bromfiets van een 16-jarige Hagenaar moest maandag 22 september om 19.35 uur mee naar het politiebureau voor een test op de rollentestbank. Daar bleek dat de brommer sneller kon rijden dan toegestaan, hij reed 75 km/u. De Hagenaar kreeg een boete en moet zijn brommer aanpassen.

Van alles mis

Rijswijk Surveillerende agenten gaven maandag 22 september om 10.30 uur een 29-jarige automobilist uit Den Haag op de Haagweg een stopteken. Hij telefoneerde met de telefoon in zijn hand terwijl hij reed. Maar zijn auto miste aan de voorzijde ook een kentekenplaat. Bij controle bleek dat er meer niet in orde was: de APK van de auto was verlopen en de Hagenaar reed met een verlopen rijbewijs. Hij kreeg een aantal boetes mee naar huis.

Auto tegen tram

Wateringen Een 23-jarige automobilist uit Den Haag raakte maandag 22 september om 16.15 uur gewond bij een botsing met een tram. Bij het afslaan op de Laan van Wateringesveld zag hij de tram niet en botste er tegen aan. De ambulance vervoerde hem met onbekend letsel naar het ziekenhuis. De Hagenaar bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs en zijn auto was onverzekerd. Zijn auto is in beslag genomen.

Auto te water door spin

Maasland Een 26-jarige Rotterdamse schrok maandag 22 september om 07.15 uur zó van een spin in haar auto, dat ze van de weg raakte en met haar auto in de sloot langs de Westgaag eindigde. Ze kon zelf uit de auto komen en raakte niet gewond. Een takelwagen haalde de auto uit het water.

Dronken automobilist rijdt autos aan

Monster Een getuige belde maandag 22 september om 23.50 uur de politie, toen hij zag hoe een bestelbusje tegen geparkeerde autos in de Breitner aanreed, schade veroorzaakte en doorreed. Hij volgde de auto en kon zo agenten precies de locatie van de bus doorgeven. In de Rubenslaan stopte de bus en hielden de agenten de 33-jaroge bestuurder uit Den Haag aan. Hij rook naar alcohol, stond onvast op zijn benen en sprak met dubbele tong. Hij moest mee naar het bureau, waar hij weigerde aan een alcoholtest mee te werken. De politie maakte proces-verbaal op van het doorrijden na een aanrijding én het rijden onder invloed.

Auto tegen boom

Delft Een 49-jarige vrouw uit Delfgauw reed maandag 22 september om 13.40 uur tegen een boom langs de Rotterdamseweg. Hierdoor gleed haar auto achterwaarts een greppel in. De traumahelikopter bracht een medisch team naar het ongeval en de brandweer kon de vrouw uit haar auto bevrijden. De ambulance vervoerde haar zwaargewond naar het ziekenhuis.

Gewonden na aanrijding

Zoetermeer Een 78-jarige man uit Zoetermeer is op maandag 22 september omstreeks 13.30 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Karel Doormanlaan ter hoogte van de Piet Heinstraat. Deze bestuurder kwam met zijn auto uit de richting van de Rokkeveenseweg en net voor de kruising is hij waarschijnlijk onwel geworden. Hierdoor kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en reed frontaal op een aldaar, voor een voetgangersoversteekplaats wachtende auto. Ook de bestuurder van deze auto raakte gewond. De onwel geworden bestuurder is naar een ziekenhuis vervoerd en de andere bestuurder kon ter plaatse aan zijn verwondingen worden geholpen. Door de aanrijding raakte ook nog een verkeersbord beschadigd.

Man aangehouden na bedreiging met een mes

Zoetermeer Op dinsdag 23 september om 00.55 uur ontstond er in een café aan de Plaats een ruzie. Een man die in het café zat met een mes, in zijn broeksband werd verzocht om het café te verlaten. De man met het mes een 31-jarige inwoner van Zoetermeer wilde dit niet en begon te dreigen met het mes. Hierna zou het mes door iemand met een balk uit zijn handen zijn geslagen. De man rende hierna naar het politiebureau aan de overkant. Hij trapte daar de ruit van de toegangsdeur in. Op het politiebureau gedroeg deze man zich agressief. Hij werd vervolgens aangehouden en ingesloten. Het mes werd in beslag genomen.