Gemeente Heemskerk


dinsdag, 23 september 2008

Woningmarktonderzoek in Beverwijk en Heemskerk

In Beverwijk en Heemskerk worden de komende tien jaar meer dan 4.000 woningen gebouwd of opgeknapt. Om meer inzicht te krijgen in de woonwensen van onze inwoners hebben beide gemeenten, samen met Pré Wonen en WOONopMAAT, aan onderzoekbureau ABF Research te Delft opdracht verleend tot het uitvoeren van een woningmarktonderzoek. Een schriftelijke vragenlijst onder inwoners van Beverwijk en Heemskerk is onderdeel van dit onderzoek. Het is mogelijk dat inwoners één dezer dagen een enquêteformulier thuis ontvangen.

De gemeenten Beverwijk en Heemskerk werken samen aan de voltooiing van de Broekpolder en Beverwijk heeft plannen voor de bouw van Westelijk Beverwijk en het herstructureren van de Plantage en Kuenenplein. Ook zijn er plannen voor woningen in het Stationsgebied, op het Meerplein, rond de Wijkerbaan en in Wijk aan Zee. In Heemskerk praat de gemeente met WOONopMAAT over de (her)ontwikkeling van twaalf locaties.

Beide gemeenten willen deze woningen zoveel mogelijk laten aansluiten bij de wensen van haar inwoners. Moet het woningaanbod voor starters op de koopmarkt bijvoorbeeld verder uitgebreid worden? Hoeveel woningen moeten wij (ver)bouwen om de vergrijzing van de bevolking op te vangen? Dit zijn zo maar twee voorbeelden van de vele vragen waar de gemeenten een concreet antwoord op willen hebben. Immers; plezierig wonen willen we allemaal en woning en woonomgeving spelen een belangrijke rol in ieders leven.

De resultaten van het onderzoek zijn mede bepalend voor het beleid voor de komende jaren. De gemeenten gebruiken de conclusies voor het realiseren van een gezamenlijke Woonvisie voor de periode 2010-2015 en ook de wooncorporaties stemmen hun (ver)bouwprogramma mede af op de resultaten van het onderzoek.

---