Provincie Utrecht

Eerste rijke stinkerds gevonden in Houten

23-9-2008 -

Met Utrechts geld naar een toeristische attractie

Maandag 22 september zag het er naar uit dat de presentatie van de UroPas provincie Utrecht op basisschool de Fontein in Houten in het water viel. Alle kinderen van groep 3-8 hadden zich in de aula verzameld om de felbegeerde Utrechtse euro's in ontvangst te nemen, waarmee ze met een aantrekkelijke korting een bezoek kunnen brengen aan 54 attracties in de provincie Utrecht. Alleen: het geld was er niet. Gelukkig kon gedeputeerde Jan Ekkers van de provincie Utrecht met een spoedtelefoontje naar de politie ervoor zorgen dat een geldwagen kwam aanrijden, die onder zware bewaking de Uro's afleverde op school. De eerste rijke stinkerds waren gevonden ... in Houten!

Afbeelding: uropas De actie "UroPas - Nu beleef je de provincie pas!" richt zich op alle basisscholen in de provincie, met uitzondering van de gemeente Utrecht. De Uro's zijn veel geld waar, per kind is 145 Uro beschikbaar waarmee je een rondleiding krijgt, een gratis speurtocht of iets lekkers. De pas is geldig tot eind september 2009 en wordt verspreid onder alle basisscholen in de provincie. De kinderen die meedoen aan de actie spelen daarin zelf een centrale rol. Vanaf de website www.uropas.nl kunnen zij een bijzonder verhaal openen, waarin zij zelf de hoofdrol spelen en dat zich afspeelt bij een van de vele attracties. Tientallen musea, kerken, monumenten,, theaters, dierentuinen, forten en recreatieterreinen in de provincie Utrecht doen mee.

De provincie is initiatiefnemer van deze actie en wil met de UroPas Utrechtse kinderen laten genieten van alle mooie toeristische attracties in de omgeving. De pas kan gedurende het gehele jaar gebruikt worden. Om ervoor te zorgen dat de UroPas gedurende langere tijd beschikbaar blijft, heeft de provincie daarvoor de komende vier jaar geld gereserveerd. De actie is bedacht en wordt uitgevoerd door educatieve uitgeverij Zorn.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 258 3196