Gemeente Leidschendam-Voorburg


Terugblik op de Week van de Vooruitgang

23 september 2008 - In de week van 14 tot en met 21 september vonden er verschillende actviteiten plaats om alternatieve mobiliteit te promoten. De activiteiten in de Gemeente Leidschendam-Voorburg sloten aan op de landelijke Week van de Vooruitgang.

Op de fiets Op maandag 15 september deden veel medwerkers van de gemeente mee aan de regionale fietsactie:Op de fiets werkt beter. Deze actie was bedoeld als stimulans voor het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer. Wethouder Eppe Beimers overhandigde een presentje aan de medewerkers die mee hadden gedaan aan deze actie.

Schoolbrengdag
Ook de schoolbrengactie was een groot succes. De meerderheid van de ouders gaven gehoor aan de oproep om kinderen lopend of op de fiets naar school te brengen. Wethouder Tilly Zwartepoorte deelde op donderdag 18 september ponchos uit aan de ouders en overhandigde de DVD Kinderen hebben eigen spelregels aan het schoolbestuur van de Pius X school in Voorburg.

Duurzame mobiliteitsmarkt
De duurzame mobliteitsmarkt op het Damplein trok veel bezoekers. Vooral het uitproberen van de verschillende simulatoren vonden de mensen erg leuk.
Ook de banden op spanning actie bij winkelcentrum Leidsehage heeft vele bezoekers gehad.