Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Presentatie resultaten Woningmarktonderzoek

print
23 september 2008
In opdracht van Woongroep Holland en de gemeente Uithoorn heeft adviesbureau Companen de plaatselijke woningmarkt in kaart gebracht.

Daarbij zijn de bevolkingsontwikkeling en de huidige woningvoorraad bekeken. Ook zijn bijna 1.000 inwoners gevraagd naar hun woon- en verhuiswensen. Doel van het onderzoek is een duidelijk beeld te schetsen van de vraag naar woningen. De resultaten vormen de basis voor de Woonvisie die dit najaar door de gemeente Uithoorn wordt opgesteld.

De Woonvisie Uithoorn gaat over de jaren 2009 tot en met 2012. Zowel Woongroep Holland als de gemeente Uithoorn vinden de Woonvisie erg belangrijk, omdat hier de basis wordt gelegd voor de ontwikkeling van de woningmarkt in Uithoorn in de toekomst.

Op 24 september hebben wethouder Jeroen Verheijen en de directeur van de Woongroep Holland, Jan van den Berg Jeths, in het gemeentehuis van Uithoorn een korte toelichting gegeven op de belangrijkste resultaten van het woningmarktonderzoek. Ook reikten zij cadeaubonnen van elk 100 Euro uit aan 25 inwoners uit Uithoorn, die hebben meegedaan aan het onderzoek. De cadeaubonnen zijn destijds uitgeloofd om deelname aan het onderzoek te stimuleren.
^