Ingezonden persbericht


Persbericht

23 september 2008

Lancering MovieZone Label in 78 filmtheaters en bioscopen

MovieZone, het programma dat jongeren kennis laat maken met uitzonderlijke films, komt met MovieZone Label. In deze nieuwe opzet labelt MovieZone ieder schooljaar tien actuele films en brengt ze extra onder de aandacht bij jongeren tussen de 15 en 18 jaar. Maar liefst 78 filmtheaters en bioscopen nemen deel aan MovieZone Label. De eerste gelabelde film is HET ECHTE LEVEN, die vanaf 25 september te zien is.

De MovieZone Label films worden in alle deelnemende theaters uitgelicht door speciaal publiciteitsmateriaal en gratis factsheets met achtergrondinformatie. Een selectie van negen zogenaamde Plus-vertoners kleedt de filmvertoning nog extra aan met activiteiten zoals ontmoetingen met makers. Daarnaast wordt de volledig vernieuwde website www.moviezone.nl (vanaf 3 oktober) uitgebouwd tot een online community met het laatste filmnieuws, videorecensies, trailers en prijsvragen voor jongeren en CKV docenten.

Het MovieZone Label wordt toegekend aan nieuwe films die opvallen door hun cinematografische kwaliteit. HET ECHTE LEVEN van regisseur Robert Jan Westdijk (ook bekend van PHILEINE ZEGT SORRY en ZUSJE) is typisch zo'n film. Het gaat over de jonge regisseur Martin (Ramsey Nasr) die een speelfilm maakt waarin zijn vriendin Simone (Sallie Harmsen) de hoofdrol speelt. Het is een film die gaat over de liefde, over film, over alles wat mis kan gaan en over oplossingen. Het zijn eigenlijk twee verhalen voor de prijs van één. Dat zorgt voor de nodige verwarring en maakt de film een fijne puzzel.

MovieZone is een initiatief van het Nederlands Instituut voor Filmeducatie (NIF). Het MovieZone programma bestaat naast het nieuwe label uit succesvolle schoolvoorstellingen.

Einde persbericht



Ingezonden persbericht