Ingezonden persbericht


Netlog, het toonaangevende portaal voor sociaal netwerken in Europa, kiest Arbor Networks voor netwerkintegriteit en beheer van verkeersstromen

Strategische bedrijfspartner Infradata helpt bij inzetten van technologie van Arbor

LEXINGTON, MA--(Marketwire - September 23, 2008) - Arbor Networks, Inc., een vooraanstaande leverancier van beveiligings- en netwerkbeheeroplossingen voor grote zakelijke netwerken, heeft vandaag bekendgemaakt dat Netlog, het toonaangevende portaal voor sociaal netwerken in Europa, het Arbor Peakflow SP-platform ("Peakflow SP") heeft ingezet om de inzichtelijkheid van het netwerk te vergroten en de bescherming tegen Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen, botnets, wormen en andere aanvallen op het netwerk te verbeteren.

Netlog heeft meer dan 34,3 miljoen leden in geheel Europa, is beschikbaar in vijftien talen en heeft meer dan 150 miljoen unieke bezoekers per maand. Netlog heeft Infradata, een toonaangevende netwerkintegrator die zich richt op Next Generation Networks, gevraagd om te helpen bij de keuze en inzet van technologie waarmee in het gehele netwerk de inzichtelijkheid in verkeersstromen en veiligheidsbedreigingen kan worden vergroot.

"Netlog wilde meer inzicht verkrijgen in het totale netwerkverkeer en direct veiligheidsbedreigingen kunnen identificeren en elimineren," zegt Pieter Vogelaar van Infradata. "Arbor is zonder twijfel de voornaamste speler op het gebied van netwerkintegriteit en beheer van verkeersstromen voor service providers. Een perfecte oplossing." Peakflow SP biedt inzicht in het verkeer van en naar IP-adressen, met als gevolg een unieke combinatie van verregaande inzichtelijkheid in netwerk-, applicatie- en routingverkeer en real-time detectie, bestrijding en uitgebreide rapportage van abnormaliteiten in het netwerk, allemaal vanuit één volledig geïntegreerd platform. Hierdoor kan Netlog de nadelige gevolgen van veiligheidsbedreigingen, zoals DDoS-aanvallen, botnets en wormen, en netwerkproblemen zoals verkeers- en routinginstabiliteit, tot een minimum beperken.

"Miljoenen mensen in heel Europa gebruiken Netlog dagelijks. Wij zijn Europa's toonaangevende portaal voor sociaal netwerken geworden omdat wij onze gebruikers een prettige en verrijkende ervaring bieden," zegt Lorenz Bogaert, Chief Executive Officer van Netlog. "Snelle groei, gecombineerd met de veiligheidsuitdagingen waarmee alle netwerkoperators tegenwoordig worden geconfronteerd, hebben ons ertoe gebracht om naar oplossingen te zoeken die garanderen dat de ervaring van onze gebruikers vandaag, morgen en in de toekomst even prettig blijft. Peakflow SP is een geïntegreerd platform dat ons netwerk vele voordelen biedt, van een verbeterde beveiliging tot meer efficiëntie in onze activiteiten."

"Netlog had als een van Europa's populairste websites behoefte aan een diepere inzichtelijkheid in het totale netwerkverkeer, vanwege de implicaties hiervan op de prestatie van het netwerk en de applicaties," zegt Tony King, vicepresident van Arbor voor Europese activiteiten. "Netlog maakte zich bovendien zorgen over de talloze veiligheidsbedreigingen waarmee netwerkoperators vandaag de dag worden geconfronteerd. Peakflow SP is een volledig geïntegreerde oplossing, die op kostenefficiënte en betekenisvolle wijze het hoofd kan bieden aan deze uitdagingen."

Over Arbor Networks

Arbor Networks is een vooraanstaande leverancier van beveiligings- en netwerkbeheeroplossingen voor grote zakelijke netwerken, waaronder wereldwijd meer dan 70 procent van de internet service providers en veel van de grootste bedrijfsnetwerken die momenteel in gebruik zijn. Arbor levert beveiligings- en netwerkbeheeroplossingen die grote netwerken van de rand tot de kern beschermen tegen een keur aan bedreigingen, en helpt ook klanten hun netwerk inzichtelijker te maken, hetgeen kan leiden tot werkbare Business Intelligence om nieuwe inkomsten te genereren en de voorsprong op de concurrentie te behouden. De oplossingen van Arbor bieden klanten een compleet totaalbeeld van de prestatie van hun netwerk, zodat zij snel abnormaal gedrag kunnen detecteren, bedreigingen kunnen weerstaan en maatregelen kunnen nemen. Arbor onderhoudt ook 's werelds eerste mondiale netwerk voor de analyse van bedreigingen - ATLAS - dat gebruik maakt van de technologie in 's werelds grootste ISP-netwerken om overal ter wereld gevaarlijke bedreigingen te detecteren en hierover te rapporteren.

Meer informatie over Arbor Networks vindt u op http://www.arbornetworks.com. Meer informatie over ATLAS vindt u op http://atlas.arbor.net/. Meer informatie over het Arbor Security Engineering & Response Team (ASERT) - de tak binnen het bedrijf die onderzoek doet naar beveiligingsoplossingen - vindt u op het ASERT-blog, http://asert.arbornetworks.com/.

Opmerking voor redacteuren: Arbor Networks, Peakflow, ATLAS en het Arbor Networks-logo zijn handelsmerken van Arbor Networks, Inc. Alle andere merknamen kunnen handelsmerken zijn van de betreffende eigenaren.

Internationale contactgegevens:
Harvard Public Relations
Ms. Eli David
Telefoon: +44 208 5646310
Elinor.David@harvard.co.uk

Contactgegevens in de VS:
Arbor Networks
Kevin Whalen
Director, Public Relations
781-464-1220
kwhalen@arbor.net