Politie Drenthe

Politiebond spoort dieseldieven op

Zuidwolde, 25-09-2008 o Twee mannen die woensdagavond vluchtten nadat ze door een getuige waren betrapt bij het stelen van diesel, konden toch worden aangehouden omdat een politiehond ze keurig opspoorde.

Rond 22.30 uur betrapte een getuige op een parkeerterrein aan de Nijverheidsweg in Zuidwolde twee mannen die met een slang en een jerrycan bezig waren bij de tank van een geparkeerde vrachtwagen. Bij het zien van de getuige gingen de mannen er te voet vandoor. Op de parkeerplaats stond ook een onafgesloten personenauto met de sleutels nog in het contactslot. In de auto hing een sterke diesellucht.

Omdat de agenten vermoedden dat de gevluchte mannen nog ergens in de omgeving waren werd de hulp ingeroepen van een hondengeleider van de politie. Zijn hond pikte een spoor op wat leidde naar de achterkant een bedrijf. De hond bracht zijn baas vervolgens keurig netjes naar de twee mannen die zich in deze bosjes hadden verstopt. Het gaat om twee mannen van 24 en 27 jaar uit Spier. Ze zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De aangetroffen personenauto is in beslag genomen. (08-173797)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.