Gemeente Delft

Nieuwe directeur Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft

Met de overgang naar de uitvoeringsfase in het project Spoorzone Delft zal mevrouw Edith Bijleveld-van der Hoeven haar functie als directeur van het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft neerleggen. Per 1 november zal de functie vervuld worden door de heer Bart-Jan Kouwenhoven.

Edith Bijleveld-van der Hoeven is 20 jaar betrokken geweest bij het project Spoorzone, sinds 2006 als directeur van het hiervoor opgerichte ontwikkelingsbedrijf. Deze functie legt ze neer, nu alle besluiten tot realisatie zijn genomen en de uitvoering binnenkort start. Mevrouw Bijleveld blijft als adviseur betrokken bij het project.

Zij wordt per 1 november opgevolgd door Bart-Jan Kouwenhoven, die vanuit WB Consulting B.V. zal worden gedetacheerd. De heer Kouwenhoven heeft langjarig aan meerdere grote (spoor)infrastructuur- en mobiliteitsprojecten gewerkt in diverse managementrollen. De overgang van voorbereiding naar uitvoering is voor hem bekend terrein. Met stadsontwikkeling erbij is het project Spoorzone Delft voor hem dan ook een uitdagende vervolgstap. Met veel enthousiasme neemt Bart-Jan Kouwenhoven de taak over.

Het totale project Spoorzone Delft omvat de aanleg van een 2,3 km lange spoortunnel met ondergronds station, ondergrondse parkeergarages en fietsenstalling, de bouw van ca. 1500 woningen, de bouw van een stadskantoor en stationshal en de aanleg van een stadspark. De planning is erop gericht dat de bouwwerkzaamheden beginnen in de zomer van 2009.