D66

Blinde en slechtziende reizigers op verzoek D66 met spoed geholpen

25 september 2008

D66-Kamerlid Boris van der Ham wil dat het kabinet de knelpunten voor blinde en slechtziende reizigers ten aanzien van de ov-chipkaart met spoed aanpakt. Van der Ham riep daartoe vandaag staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat (ChristenUnie) op de problemen in samenwerking met de verschillende partners zo snel mogelijk aan te pakken. Huizinga zegde dit toe.

Problemen aanpakken

Van der Ham: "Er wordt al vier jaar gepraat om ervoor te zorgen dat blinden en slechtzienden ook goed van de ov-chipkaart gebruik kunnen maken. Het is onthutsend dat er nog steeds geen oplossing is voor de problemen die zij met de pas ervaren." Van der Ham doelt daarbij op zaken als het niet kunnen lezen van de informatie bij ingangspoorten en uitgangspoorten, het niet kunnen lezen van het saldo op de ov-chipkaart, het niet kunnen controleren wat de reis heeft gekost en het niet kunnen bedienen van de oplaadapparatuur.

Staatssecretaris zegt hulp toe

Volgens Van der Ham hebben andere landen dergelijke onvolkomenheden in hun systeem allang geregeld. Hij verzoekt het kabinet afspraken te maken met de verschillende partners over het oplossen van bovenstaande knelpunten. Huizinga heeft D66 toegezegd de problemen voor blinden en slechtzienden aan te pakken.

---