Gemeente Geertruidenberg


Activiteiten toerisme & recreatie

Expositie Museum de Roos

Museum De Roos richt zich in hoofdzaak op de geschiedenis van de stad Geertruidenberg en de kernen Raamsdonk en Raamsdonksveer. Een aantal pijlers waarop het museum steunt zijn de kerncollecties historica Geertruidenberg, collectie kunstwerken van Bergse kunstenaars (o.a. van Jaspers, Hubertus en Stal), Zoutmancollectie, collectie religieuze voorwerpen en de collectie varia (gebruiksvoorwerpen, archeologische vondsten, etc.). Er is regelmatig een nieuwe expositie in het museum te zien. Meer informatie op www.museumderoos.nl.

Concert in Focus

Sinds het seizoen 2000-2001 is het jongerenpodium Focus actief. Focus biedt beginnende bands de gelegenheid om in De Bakkerij (achter "De Schattelijn") een concert te verzorgen waarbij publiek uiteraard van harte welkom is. Op 26 september staan twee bands op het podium van Focus: Angel in a Box en Percival Rock. Meer informatie op www.jongerenpodiumfocus.nl.

Dimitri van Toren in "De Schattelijn"

Op 27 september staat Dimitri van Toren met zijn show "Ieders eigen omweg" op het podium van "De Schattelijn". Van de eerste LP van Dimitri van Toren "Hé kom aan" tot zijn voorlopig laatste cd "De vertelling gaat door" ligt een periode van een 30-tal LP's en Cd's. Dimitri heeft nu de leeftijd bereikt om het rustig aan te doen, maar daar denkt hij niet aan. Wel wil hij deze mijlpaalverjaardag in zijn leven vieren met zeer uitzonderlijke concerten. Dimitri is bereid gevonden een blik terug te werpen en een programma samen te stellen uit zijn volledige repertoire. Reserveren van toegangskaarten kan telefonisch 0162 - 512 226 & via internet info@schattelijn.nl.

VVV Geertruidenberg, uw vraagbaak

Voor fiets- en wandelroutes, het boeken van een arrangement, algemene informatie en al uw vragen. Openingstijden: maandag t/m zaterdag 10.30-16.30 uur en zondag 11.30-16.30 uur. Locatie: Markt 46 in Geertruidenberg. Meer info: 0162- 517 689.