Gemeente Harlingen


friesland-vlaanderen 2008 in harlingen

Kunstmanifestatie Friesland-Vlaanderen 2008 in Harlingen

De stichting "Ons Vlakke Land..." organiseert dit jaar de tweede editie van een kunstzinnig-culturele ontmoeting tussen Friesland en Vlaanderen. Vorig jaar te Zwevegem in Vlaanderen, dit jaar is Friesland aan de beurt.
Harlingen krijgt van 26 september tot en met 12 oktober een Vlaams accent!

Op een aantal locaties in het fraaie oude stadshart zullen deelexposities worden ingericht, deels binnen én buiten. Eén van deze locaties is het heropende, uitgebreide en op onderdelen gemoderniseerde Gemeentemuseum "Het Hannemahuis".

De opening zal op vrijdag 26 september worden verricht door mevrouw drs. Margriet Leemhuis, hoofd van de Afdeling Internationaal Cultuurbeleid van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Naast het geëxposeerde hangend en ruimtelijk werk is er een programma van extra activiteiten gepland.

* Op zaterdag 27 september zullen in het gemeentemuseum Het Hannemahuis 7 dichters en twee musici hun werk voor het voetlicht brengen.

* Op vrijdag 3 oktober staat de schrijver Simon Vestdijk centraal. Er is aan het eind van de middag een stadswandeling gepland met aansluitend in het Gemeentemuseum Het Hannemahuis een lezing onder de titel "Simon Vestdijk in Fries/Vlaams perspectief" . De wandeling en de lezing zijn in de deskundige handen van de heer Pieter van Exter gelegd. Na de lezing bestaat er de mogelijkheid aan te zitten aan een speciaal "Vestdijkdiner" in het Hotel-Restaurant Het Heerenlogement te Harlingen.
* Op zaterdag 4 oktober is er `s avonds in de Grote Kerk te Harlingen in een grote modeshow.

* Op zondag 5 oktober worden er in "De Lichtboei" te Harlingen twee Vlaamse films vertoond.

* Op vrijdag 10 oktober houdt de heer Hugo ter Avest, conservator van het Gemeentemuseum Het Hannemahuis, een lezing in het museum over het Friese zilver.

* Tenslotte is er op zaterdag 11 oktober 's avonds in de Grote Kerk muziek van de band Souldada.

* Die avond vindt ook de afsluiting van de Kunstmarkt voor jongeren plaats, een Kunstmarkt die op donderdag 2 oktober gestalte zal krijgen op het terrein van de Maritieme Academie Harlingen.

Kom daarom in de periode van 26 september t/m 12 oktober naar Harlingen om uw hart op te halen aan Friese en Vlaamse kunst en cultuur. U bent van harte welkom!