Senternovem


26-09-2008 | Energy - Informatie Joint Call Biorefinery

In september vonden er twee informatiemiddagen plaats over de Joint Call Biorefinery.

Op 10 september heeft EG-Liaison een nationale informatiemiddag georganiseerd. Het onderwerp Biorefineries is vanuit verschillende invalshoeken toegelicht:

* Europese visie op Biorefineries
Door Ed de Jong, Ph.D., Director Catalyc Biomass Conversion, Avantium

* Nederlandse visie op Biorefineries
mevr. I.M. Mouthaan, ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

* Biorefineries in praktijk, een projectvoorbeeld Dr. Ir. Robbie Venderbosch, Biomass Technology Group (BTG)
* Toelichting call: topics en procedure Casper de Swarte M.Sc., SenterNovem/EG-Liaison

In het kader van de Joint Call Biorefinery vond op 16 september in Brussel een informatiemiddag en brokerage event plaats, georganiseerd door de Europese Commissie. In het ochtendprogramma werd de call toegelicht door de Europese Commissie. Hierin werd nogmaals benadrukt dat er gevraagd wordt om zeer grootschalige R&D- projecten met een sterke demonstratiecomponent, waarin het in beschouwing nemen van de hele keten centraal staat. Vooralsnog gaat de Europese Commissie ervan uit dat de combinatie van thermochemische én biochemische processen een toegevoegde waarde heeft voor biorefineries en dus mee zal wegen in de beoordeling van projecten.

Het middagprogramma bestond uit een brokerage event, waarin deelnemers zichzelf of hun projectideeën kort konden presenteren.

Op CIRCA vindt u de presentaties van de Europese Commissie en de flash presentaties van het brokerage event.
Als u geïnteresseerd bent in een bundeling van potentiële partners of beginnende consortia, uitgedeeld op de informatiedag in Brussel, kunt u contact opnemen met Diana Guzijan.
Contact

Diana Guzijan