Politie Haaglanden

Extra persbericht 26 september

Den Haag, 26-09-2008

Politie Haaglanden heeft vanochtend 26 september een 47-jarige inwoner uit Voorburg aangehouden in het onderzoek naar de gewelddadige dood van vastgoedhandelaar Victor t Hooft. De aangehouden man wordt er van verdacht op enigerlei wijze betrokken te zijn geweest bij de moord op Victor t Hooft. Maandag 22 september hield het rechercheteam een 55-jarige Hagenaar aan. Deze verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besliste dat de 55-jarige nog 14 dagen in hechtenis blijft. Meer informatie hierover valt er in dit stadium van het onderzoek niet te geven.

Victor t Hooft werd op woensdag 7 november 2007 in zijn woning aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag doodgeschoten. De politie vond het slachtoffer na een melding van de schietpartij en startte direct een recherche-onderzoek met een Team Grootschalige Opsporing (TGO).

Het recherche-onderzoek leidde eerder naar vijf verdachten. Een van hen werd heengezonden vanwege onvoldoende bewijs voor betrokkenheid bij de moord. Drie verdachten moeten zich op 2 december voor de rechter verantwoorden. Twee van hen zitten nog in voorlopige hechtenis. Wanneer de 55-jarige voor de rechter moet verschijnen is nog niet bekend. Het recherche-onderzoek gaat onverminderd door.