Persberichten Heuvelrug, 11.40 uur

Utrecht, 26-09-2008

Alcohol en straf tegoed

DOORN - Een automobilist had in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 september niet alleen te veel gedronken, hij bleek ook nog 90 dagen hechtenis tegoed te hebben.

Rond 00.45 uur zagen agenten dat hen een auto tegemoet kwam rijden. De automobilist zag hen kennelijk ook: hij sloeg snel af en reed met hoge snelheid de Kampweg in. De agenten gingen achter hem aan en wisten de automobilist, een 48-jarige man uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug, aan de kant te zetten. Hij bleek beduidend te veel gedronken te hebben en werd aangehouden.

De man was niet meer in het bezit van een rijbewijs, dat bleek ongeldig te zijn verklaard. Tevens had hij nog een gevangenisstraf van 90 dagen openstaan. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 770 ug/l, 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Hij is ingesloten en zal de straf van 90 dagen uit moeten zitten.

Gestolen fiets

WIJK BIJ DUURSTEDE Een bewoner betrapte op donderdagavond 25 september een fietsendief en wist de buit terug te pakken.

Rond 22.15 uur liet een 31-jarige bewoner van een woning aan de Boeg hun kat naar binnen. Daarbij zag hij dat in de verte een man met twee honden lopen. Het viel op dat de man met een afgesloten fiets aan het slepen was. De bewoner zag vervolgens dat de afgesloten fiets van zijn vrouw bij de woning was verdwenen. Hij rende naar de man met de honden toe en zag dat hij inderdaad de fiets van zijn vrouw had gestolen. De bewoner pakte zijn fiets terug en nam die mee naar huis. De bewoner meldde dit later telefonisch aan de politie en hij zou op vrijdag overdag aangifte komen doen. De politie stelt een onderzoek naar de verdachte in.

Tuinhuisje afgebrand

VEENENDAAL Op donderdagavond 25 september ging een tuinhuisje bij een brand verloren.

Rond 21.00 uur zag een getuige die op de Rondweg Oost reed, dat er brand woedde op de Buurtlaan-Oost. Hij reed in de richting van de brand en zag vervolgens dat een tuinhuisje in brand stond. De politie en brandweer werden gewaarschuwd en gingen ter plaatse. De brandweer bluste de brand. Gezien de aangetroffen sporen bestaat er een vermoeden van brandstichting.

Aan getuigen die rond 21.00 uur iets verdachts op het volkstuinencomplex aan de Buurtlaan-Oost of in de omgeving daarvan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Gewonde bij aanrijding

MAARN Een automobilist raakte op donderdag 25 september gewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 14.45 uur reed een 40-jarige automobilist uit Leersum over de Berkenweg. Op de kruising met de Kastanjelaan verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 43-jarige automobiliste uit Doorn, met een aanrijding tot gevolg.

De Leersummer werd met rugletsel per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht. De Doornse raakte niet gewond.

Verkeerscontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft op donderdagmorgen 25 september van 08.30 uur tot 09.00 uur op de Hoofdstraat een verkeerscontrole gehouden. Acht automobilisten werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen en drie omdat zij niet handenvrij belden.

Vernieling of poging inbraak

VEENENDAAL Een man werd aan het einde van donderdagavond 25 september aangehouden nadat hij een ruit had vernield.

Rond 23.30 uur zagen twee getuigen dat een man over de Kleine Beer fietste. Bij het bejaardentehuis stapte hij van zijn fiets en keek bij meerdere woningen naar binnen. Vervolgens liep de man naar het dienstencentrum van het gebouw en vernielde daar een ruit.

De getuigen belden direct 112 en de politie ging ter plaatse. De verdachte, een 35-jarige man uit Veenendaal, werd op de Kleine Beer aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. Daaruit zal moeten blijken of de man de ruit alleen wilde vernielen of dat hij wilde inbreken.