Gemeente Steenbergen

Uitspraak voorlopige voorziening horecaexploitatievergunning café Polska Knajpa

De voorzieningenrechter van de Rechtbank in Breda heeft op donderdag 25 september 2008 de burgemeester van de gemeente Steenbergen, Jan Hoogendoorn, in het gelijk gesteld in de door de uitbater van café Polska Knajpa aangespannen voorlopige voorziening tegen de weigering van de horeca exploitatievergunning. De uitspraak betekent dat het café aan de Kleine Kerkstraat in Steenbergen gesloten blijft.

De burgemeester heeft op 8 september 2008 besloten de horeca exploitatievergunning voor het horeca etablissement te weigeren. Rapportages van de politie hebben daartoe aanleiding gegeven. Dronken personen hebben in de omgeving voor veel overlast gezorgd en regelmatig zijn er bij het café vechtpartijen ontstaan.

Op grond van de hiervoor genoemde rapportages van de politie en de vele klachten van de bewoners van de Kleine Kerkstraat heeft de burgemeester geconstateerd, dat de veiligheid van de woon- en leefsituatie en de openbare orde in de omgeving van dit horecabedrijf in ernstige mate is verstoord.