Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 september 2008

Fietser gewond na aanrijding met auto

Hengelo

Een 54-jarige man uit Hengelo raakte donderdag 25 september gewond toen hij op zijn fiets op de Pruisische Veldweg in Hengelo werd aangereden door een bestuurder van een auto.

Donderdagmorgen 25 september werd omstreeks 07.15 uur gemeld dat op de Pruisische Veldweg in Hengelo een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 54-jarige fietser, op het fietspad van de Pruisische Veldweg reed en werd aangereden door een 36-jarige automobilist uit Hengelo. Deze kwam uit de Kornoeljesraat en hij verleende geen voorrang aan de fietser.

Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De fietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (08-121427)

Snorfietser gewond na inhaalmanoeuvre

Hengelo

Een 85-jarige man uit Hengelo raakte donderdag 25 september gewond toen hij met zijn snorfiets op de Deurningerstraat in Hengelo, tijdens een inhaalmanoeuvre, werd geraakt door een automobilist en ten val kwam.

Donderdagmiddag 25 september werd omstreeks 16.20 uur gemeld dat op de Deurningerstraat in Hengelo een aanrijding had plaats gevonden. Bleek dat een 85-jarige snorfietser uit Hengelo tijdens het inhalen van een fietser naar links uitweek. Op dat moment werd de snorfietser met de spiegel van een naast hem rijdende automobiliste, een 65-jarige vrouw uit Hengelo, geraakt. De snorfietser kwam ten val en raakte gewond. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (08-121697)

Bij diverse verkeerscontroles in Hengelo zijn 36 processen-verbaal uitgeschreven

Hengelo

De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Hengelo op donderdag 25 september, 36 processen-verbaal uitgeschreven.

Tijdens verkeerscontroles op diverse locaties in Hengelo, zijn op donderdag 25 september 36 processen-verbaal uitgeschreven.

De controles werden gehouden op de Oldenzaalsestraat en de Deurningerstraat.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het niet dragen van een autogordel, overschrijden van de maximale snelheid, niet hands-free bellen, te hoge constructiesnelheid en diverse andere overtredingen. (08-121696)

Automobilist onder invloed van alcohol, rijbewijs ingevorderd

Almelo

Een 35-jarige automobilist uit Almelo mocht op 26 september zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt.

Op vrijdagmorgen 26 september omstreeks 00.45 uur kwam een melding van een aanrijding op de Weezebeeksingel in Almelo. Bleek dat een 35-jarige automobilist geen controle meer had over zijn auto tijdens het nemen van een flauwe bocht. Hij kwam tot stilstand tegen een lantarenpaal. De man was gewond geraakt en werd voor behandeling meegenomen naar het Twenteborg ziekenhuis in Almelo.

De politie had het vermoeden dat er alcohol in het spel was, daarop werd door een GGD-arts in het ziekenhuis een alcoholproef afgenomen. Het rijbewijs en kentekenbewijs zijn ingevorderd. (08-121836)

Man aangehouden na rijden op gestolen bromfiets

Enschede

Een 47-jarige man werd op donderdag 25 september aangehouden nadat hij in het bezit was van een gestolen bromfiets.

Op donderdagmorgen 25 september vielen surveillerende agenten het rijgedrag op van een bromfietser. De man reed, op de Schietbaanweg in Enschede, zonder helm op een bromfiets. Hierop werd de bromfietser staande gehouden door de politie. De man, een 47-jarige man uit Enschede, bleek te rijden op een gestolen bromfiets. De man had ook een rij-ontzegging. De man werd aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De rechtmatige eigenaar van de bromfiets zal op de hoogte worden gesteld. (08-118825)

Man aangehouden voor het bezit van harddrugs

Enschede

Een 24-jarige man uit Enschede werd op donderdag 25 september aangehouden op de Oude Markt in Enschede, omdat hij in het bezit was van een hoeveelheid harddrugs.

Op donderdagavond 25 september omstreeks 21.10 uur zagen surveillerende agenten op de Oude Markt een man, welke zich verdacht gedroeg. Hij bood diverse mensen drugs aan. De man, een 24-jarige Enschedeër, werd door de agenten aangesproken en aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van een nog onbekende hoeveelheid harddrugs en gebruikersspullen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-121822)

Politie waarschuwt voor "meteropnemer"

Enschede

Door zich uit te geven als meteropnemer probeert een man binnen te komen bij met name oudere mensen in de Enschedese. De politie waarschuwt voor deze man.

Sinds dinsdag de 23e september jl. zijn bij de politie Twente een achttal meldingen binnen gekomen van met name oudere bewoners van de Enschedese wijken, Stroinkslanden en de Wesselerbrink en in het centrum.

Deze bewoners kregen "bezoek " van een man die zich uitgaf als meteropnemer. De man wil dan binnenkomen om e.e.a. te controleren. In één van de tot nu toe acht gevallen is het hem gelukt een portemonnee met een klein bedrag aan geld en wat pasjes weg te nemen.

De man probeert binnen te komen en de politie wil voor de praktijken van deze man waarschuwen. Een echte meteropnemer is goed herkenbaar en kan zich ook altijd goed legitimeren. Aangeraden wordt om bij twijfel ook altijd om deze legitimatie te vragen en wanneer men het dan nog niet vertrouwd direct de politie te bellen.

Met ruim 1,7 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 28-jarige man uit Losser mocht op vrijdag 26 september zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt.

Op vrijdag 26 september omstreeks 00.30 uur kwam een melding van een aanrijding op de Haaksbergerstraat in Hengelo. Bleek dat een automobilist geen controle meer had over zijn auto en tegen een lichtmast tot stilstand was gekomen. De bestuurder had lopend de plaats van ongeval verlaten. Even later kwam de man terug bij de auto en gaf te kennen niet de auto te hebben bestuurd. Getuigen wezen de man, een 28-jarige Lossernaar, echter aan als bestuurder, waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau bekende de man de auto te hebben bestuurd. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,7 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. De auto werd afgesleept. (08-121835)

Man aangehouden i.v.m. bedreiging

Almelo

Een 54-jarige inwoner van Almelo is i.v.m. een verbale bedreiging in de richting van een wethouder van de gemeente Almelo op donderdag 25 september aangehouden en in verzekering gesteld.

Op donderdag 25 september is omstreeks 15.15 uur een 54-jarige inwoner van Almelo buiten heterdaad aangehouden op de Nieuwstraat in Almelo. Dit i.v.m. een verbale bedreiging, die hij eerder deze week had geuit. Deze bedreiging was gericht tegen een wethouder van de gemeente Almelo. De bedreiging was eerder deze week door de verdachte aan een medewerker van de gemeente Almelo kenbaar gemaakt. De man is in verzekering gesteld.

De politie heeft de zaak in onderzoek. (bps: 08-121612)
---