Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
gemeente@uithoorn.nl

Opening `Ontdek techniek' door wethouder Monique Oudshoorn

print
26 september 2008
Op dinsdag 23 september heeft wethouder Monique Oudshoorn de aftrap gegeven voor de grootse bijeenkomst van `Ontdek techniek'.

Op het evenemententerrein Uithoorn in de Legmeer werden twee dagen lang leerlingen uit de hoogste klassen van de basisscholen en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs in Uithoorn en omgeving op een laagdrempelige manier enthousiast gemaakt voor techniek.

`Het is belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op datgene wat op de arbeidsmarkt in onze regio nodig is' stelt wethouder Oudshoorn. `Daar moet vroeg op geïnvesteerd worden. Het initiatief van Ontdek Techniek draagt daar heel goed aan bij.'

Drijvende kracht achter dit project is Paul van Roekel, docent aan scholengemeenschap Thamen. Hij heeft echt alles tot op het laatste moment uit de kast getrokken om dit grootse evenement mogelijk te maken.

Exposanten op `Ontdek Techniek' zijn onder andere Brandweer Schiphol, Kraanbedrijf Jan van Schie, Marinair Inflight Services, VTOC Fokker, UC transport, Koninklijke Landmacht, Truckland Schiphol, Groep Paramoteurs, Van de Veldt Bronbemaling, Connexxion en PPG Coatings.

De gemeente Uithoorn ondersteunt het initiatief.

^