Ingezonden persbericht


p e r s b e r i c h t

KunsthalKOOKT
Festival voor de Echte Smaak

2e persbericht, 26 augustus 2008 Vrijdag 26 t/m zondag 28 september 2008

KunsthalKOOKT volgeboekt
De belangstelling voor de derde editie van KunsthalKOOKT is overweldigend. Het Festival voor de Echte Smaak is qua opzet bijna tweemaal zo groot als in 2006. De twee grote markthallen zijn al maanden volgeboekt, er zijn dit jaar vier workshophallen en nog steeds melden zich nieuwe standhouders. Voor de derde keer wordt de Kunsthal dé verzamelplaats voor eerlijk eten.

KunsthalKOOKT, in 2004 gekozen tot beste culinaire evenement, is in het leven geroepen om het beste van eigen bodem te laten zien en vooral proeven. Tijdens het drie dagen durend Festival voor de Echte Smaak staat het ambachtelijk product centraal. In twee markthallen verkopen kleinschalig werkende producenten hun waren. In het Kooktheater presenteert de crème de la crème van de Nederlandse culinaire wereld zich en er zijn tientallen workshops en proeverijen. Tijdens de opening vindt de uitreiking van de Wina Born-prijs plaats aan een persoon die zich buitengewoon heeft ingespannen voor de Nederlandse gastronomie. Chefkoks Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam) en Mohammed El Harouchi (Solo, Gorinchem) geven tijdens het openingsprogramma op donderdag 25 september om 16.00 uur een haringpresentatie. Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zal aansluitend om 17.30 uur de officiële opening verrichten.

Programma
Een greep uit het programma: presentaties van topchefs onder wie Jean Beddington, Robert Kranenborg en Paul Fagel, de finales van de Desserttrofee en voor de lekkerste bonbon in samenwerking met Belcolade. Ook wordt de Gouden Pollepel uitgereikt, de prijs van AD Rotterdams Dagblad voor het beste restaurant in Rotterdam en omgeving. Zaterdag staat het Kooktheater in het teken van zowel de gastronomie als de boerenkeuken. Zondag presenteren vrouwelijke topkoks als koninginnen van de keuken hun heerlijkste waren. Pierre Wind sluit met een culinaire potpourri zondag 28 september het festival KunsthalKOOKT af en daarmee ook de Week van de Smaak. Bezoekers kunnen zich inschrijven voor proeverijen op het gebied van kaas, thee, wijn, koffie, chocolade, paddenstoelen en boter. Ook zijn er `clinics' over onder meer zelf sappen maken, soep koken voor kinderen en een basiscursus snijden.

Start voorverkoop
KunsthalKOOKT staat stil bij de laatste ontwikkelingen en de waarde van goede voeding? Tientallen standhouders, workshops en proeverijen vormen een bruisende smaaksensatie onder het dak van de Kunsthal. De beursdeelnemers staan vermeld op www.kunsthal.nl /kookt. Vanaf 1 september is reserveren voor het workshopprogramma mogelijk via de website. Kaarten voor workshops worden tijdens het festival opgehaald aan de workshopbalie. De voorverkoop van kaarten voor het festival start op 2 september aan de kassa.

KunsthalKOOKT, Festival voor de Echte Smaak is een initiatief van de Kunsthal Rotterdam met gastconservator Ellen Scholtens, culinair journalist van AD Nieuwsmedia.

Openingstijden
Donderdag 25 september van 14.00 -- 20.00 uur (besloten opening, pers kan zich aanmelden via communicatie@kunsthal.nl)
Vrijdag 26 en zaterdag 27 september van 10.00 -- 20.00 uur / zondag 28 september van 10.00 -- 17.00 uur Entree bedraagt 15,00 / Passepartout (3 dagen) bedraagt 25,00 / Voorverkoop start op 2 september

> Voor meer persinformatie en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie van de Kunsthal Rotterdam: Willemijn van Drunen t.010-4400321, 06-15830703; Mariëtte Maaskant, t. 010-4400323,
06-14437789; f. 010-4367152; communicatie@kunsthal.nl > Bij publicatie graag vermelden:
info 010-4400301, www.kunsthal.nl, openingstijden tijdens KunsthalKOOKT: vrijdag 26 en zaterdag 27 september: 10.00 - 20.00 uur, zondag 28 september: 10.00-17.00 uur


---- --