Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Vrouwenweekblad viert bijzonder jubileum
Margriet bestaat 70 jaar

Hoofddorp, 25 september 2008 - Het bekende vrouwenblad Margriet wordt elke week gelezen door honderdduizenden vrouwen van alle leeftijden. En dat al zeventig jaar. Margriet viert haar verjaardag met een extra dik jubileumnummer waarin de uitslag van een unieke leeftijdsbeleving enquête bekend wordt gemaakt. En waarin de nieuwe hoofdredacteur zich voorstelt.

Margriet, voorzichtig vooruitstrevend, is altijd een succesvol blad geweest. Bij Margriet draait alles om de lezeres en wat haar boeit in het leven. Dat delen met elkaar, daarover praten, lezen en meedenken, is nog altijd de essentie van Margriet.

160 pagina's Margriet
In het extra dikke 160 pagina's tellende jubileumnummer van de Margriet een interview met de leukste vrouw van Nederland: Brigitte Kaandorp, portretten van bekende Nederlanders die dit jaar ook 70 zijn geworden: koningin Beatrix, Jasperina de Jong, Marco Bakker, Carry Tefsen, Wim Kok en Sjaak Swart en een exclusieve voorpublicatie van Nederlands grootste schrijver - ook 70! - Jan Siebelink. Speciaal voor de gelegenheid is er, in samenwerking met psychologie maandblad MIND Magazine, een bijzonder onderzoek gedaan naar de beleving van leeftijd. Meer dan de helft (54%) zou jonger willen zijn. 71% voelt zich zelfverzekerder dan tien jaar geleden.

Nieuw gezicht
Sinds begin september heeft Margriet een nieuwe hoofdredacteur: Leontine van den Bos. Zij heeft het creëren van een breed Margriet-platform als speerpunt op haar agenda staan. Naast het tijdschrift zal de Margriet-site in toenemende mate een belangrijke "place to share" worden waar alle facetten van het leven van de Margriet-vrouw aan bod komen. Binnen deze community kan zij, naast het delen van levenservaringen, terecht voor informatie, producten en diensten.

Jubileumnummer
Vanaf 26 september is het jubileumnummer van Margriet in de winkels verkrijgbaar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (