Ingezonden persbericht


Nieuw Kindercentrum de Torenmolen in Purmerend

Woensdag 24 september opende SKN haar tweede vestiging in Purmerend. 's Middags werd het lint doorgeknipt door een koning en koningin van de Montessori school en 's avonds werd de vlag gehesen door wethouder Mona Keijzer, namens het college van B&W.

Kindercentrum de Torenmolen is tot stand gekomen door de unieke samenwerking tussen SKN, Wooncompagnie en Stichting Montessori Onderwijs Purmerend. De Montessori school heeft SKN als partner gevonden om de brede school gedachte vorm te geven. Het pedagogisch beleid van SKN blijkt duidelijke aanknopingspunten te hebben met de Montessoriaanse gedachte: aansluiten bij de ontwikkeling van het kind en het stimuleren van diens zelfstandigheid.

In het kindercentrum is dit terug te zien aan de uitnodigende inrichting van zowel het kinderdagverblijf als de buitenschoolse opvang en de gebruikte materialen. Wooncompagnie heeft de verbouwing van het pand voor haar rekening genomen en is er in geslaagd een kindercentrum te bouwen waar alle betrokkenen trots op zijn! Een van de kinderen schreef tijdens de opening als wens voor het kindercentrum: 'dat ik er snel op zit!'

De medewerkers van het kindercentrum en de school weten elkaar al goed te vinden. Ook de praktische samenwerking loopt vanaf het begin prima: zo staat de door Wooncompagnie aangeboden skelter in de schuur van de school;en worden er plannen ontwikkeld om met de schoolkinderen gebruik te maken van het kinderkookcafé in het kindercentrum.

Wooncompagnie
Geldelozeweg 41
1625 NW Hoorn
Tel.: 0229 - 751165 Fax: 0229 - 751151
www.wooncompagnie.nl m.vdaalen@wooncompagnie.nl

---- --