PTR: kabinet versterkt toerisme en recreatie

26/09/2008 15:55

VNO-NCW

PTR: kabinet versterkt toerisme en recreatie

Den Haag, 26 september 2008 - Het kabinet intensiveert de samenwerking met ondernemers uit het Platform Toerisme en Recreatie (PTR) van VNO-NCW en MKB-Nederland. Doel is toeristische producten verder te vernieuwen en verduurzamen. Zo wordt ingespeeld op nieuwe trends en maatschappelijke ontwikkelingen.

Gezamenlijk gaan deze partijen werken aan zogenaamde regionale beeldverhalen. Die moeten ondernemers nog beter in staat stellen in te spelen op de vraag uit de markt. Volgens Theo Ruijs, voorzitter van het PTR, brengen deze verhalen de "economische en ruimtelijke kansen op bijvoorbeeld De Veluwe in kaart."

Ook gaan de partijen samenwerken om het toekomstige recreatieve beleid van het kabinet vorm te geven. In een paar maanden moeten trends en maatschappelijke opgaven zijn geïdentificeerd. "Dit moet ondernemers en overheden in recreatie en toerisme in staat stellen in te spelen op ontwikkelingen als klimaat, integratie, veiligheid demografie," aldus de PTR-voorzitter.

Dit werd besloten tijdens een overleg vrijdagmorgen tussen minister Verburg (Landbouw Natuurbeheer en Voedselkwaliteit), staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) en een delegatie van het PTR

De intensivering van de samenwerking volgt op een recente positieve discussie in de Tweede Kamer naar aanleiding van de Toerismebrief die deze bewindspersonen schreven. "Het novum is dat twee bewindspersonen voor het eerst één beleidsbrief over toerisme en recreatie ondertekenden," Ruijs. Hij vervolgt: "Ook versterkt het PTR zo de inzet op het beleid voor binnenlands toerisme en recreatie."

Het Platform Toerisme en Recreatie is een samenwerkingsverband van toeristische en recreatieve (branche)organisaties gelieerd aan ondernemingskoepels VNO-NCW en MKB-Nederland.