Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 38 - 2008

BOUW- EN SLOOPAANVRAGEN


* De sloop van 2 bijgebouwen (stalling) aan de Spoorstraat z.nr.;
* L. Valentijn, betreffende de uitbreiding van de woning (bg) aan de Salderes 58;

* H. Falkus, betreffende de bouw van een berging aan de Imkerhei 25;
* P. van den Akker, betreffende de bouw van een berging aan de Willem de Zwijgerweg 118.

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Ontheffingen m.t.v. artikel 3.23, lid 1 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De uitbreiding van de woning (bg + verd.) op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie F, nummer 275, gelegen aan de Welvaartstraat 3;

* De bouw van een voliere met buitenvlucht op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie C, nummer 1484, gelegen aan de Johannes Verleunstraat 2b.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel
3.23, lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening. Stukken inzien of bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 17 september 2008 t/m 28 oktober 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbesluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 28 oktober 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus
50, 5680 AB Best.

Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

Vrijstelling artikel 19, lid 2 WRO
Burgemeester en wethouders maken bekend:


* dat zij voornemens zijn om, door middel van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen aan een bouwplan voor het vernieuwen van de verlichtingsinstallatie bij de atletiekaccommodatie op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie K, nummer 3888, gelegen aan de Constantijnlaan.

Conform de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure ligt het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 17 september 2008 tot en met 28 oktober 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

De indiening van zienswijzen kan schriftelijk of mondeling geschieden, Schriftelijke reacties dient u te sturen aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 50, 5680 AB te Best. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar; voor het planologische aspect (bouwtitel) kunt u contact opnemen met de heer B. van der Vleuten, tel. 0499-360249 dan wel de heer T. Baudoin, tel 0499 - 360250 voor de uiterlijk verschijningsvorm (architectuur) kunt u contact opnemen met de heer M. Boon, tel.
0499-360258.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen


* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Johan Brouwerstraat 18;
* De bouw van een terrasoverkapping aan de Stoelenmatter 26;
* De uitbreiding van het bedrijfsgebouw aan de Waal 42;
* De uitbreiding van de woning (bg) aan de Zevensprong 12;
* De bouw van een carport aan het Leemkuilenpad 38;
* De bouw van een terrasoverkapping aan het Zaageind 25;
* Het gedeeltelijk vernieuwen van de garage en de bouw van een kap aan de Dr. P.C. de Brouwerstraat 12;

* Het plaatsen van een dakkapel en een vaste trap naar de zolder aan de Mgr.Goossensstraat 2 en de J.J. de Vlamstraat 46.

Bezwaar maken? Kijk onder het kopje Procedure.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus
90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Ontheffing geluidsvoorschriften Ekkerweijer Recreatie Ekkersweijer Recreatie B.V. heeft een ontheffing van de geluidvoorschriften gevraagd voor het houden van een besloten bedrijfsfeest op 19 september 2008. Het bedrijfsfeest zal plaatsvinden bij de Sunrise Beachclub, gelegen op het recreatieterrein Aquabest aan Ekkersweijer 2-5. Op grond van het bepaalde in het Activiteitenbesluit en in de Algemene Plaatselijke Verordening krijgt Ekkersweijer Recreatie B.V. ontheffing van de geluidvoorschriften uit genoemd besluit voor de activiteiten waarbij muziek ten gehore wordt gebracht. Dit geldt voor de activiteiten op vrijdag 19 september 2008 tussen
20.00 uur en 23.00 uur.

Ontheffing geluidvoorschriften gemeente Best
Gemeente Best heeft een ontheffing van de geluidvoorschriften gevraagd voor het houden van een feestelijke opening van de sporthal op zaterdag 20 september 2008. De opening zal plaatsvinden bij sporthal Naestenbest gelegen aan de Prinses Beatrixlaan 27/Jacob van Wassenaerstraat. Op grond van het bepaalde in het Activiteitenbesluit en in de Algemene Plaatselijke Verordening krijgt de Gemeente ontheffing van de geluidvoorschriften uit genoemd besluit voor de activiteiten waarbij muziek ten gehore wordt gebracht. Dit geldt voor de activiteiten op zaterdag 20 september tussen 10.00 en 17.00 uur.

Ontheffing geluidvoorschriften buurtvereniging Heikant Buurtvereniging de Heikant heeft een ontheffing van de geluidvoorschriften gevraagd voor het houden van een buurtfeest van 19 t/m 22 september 2008. Het buurtfeest zal plaatsvinden in het buurthuis de Zessprong en de daaraan gelegen feesttent, gelegen aan de St. Franciscusweg 5. Op grond van het bepaalde in het Activiteitenbesluit en in de Algemene Plaatselijke Verordening krijgt Buurtvereniging de Heikant ontheffing van de geluidvoorschriften uit genoemd besluit voor de activiteiten waarbij muziek ten gehore wordt gebracht. Dit geldt voor de activiteiten op vrijdag 19 september tussen 20.00 en 24.00 uur, zaterdag 20 september tussen 12.00 en 24.00 uur en zondag 21 september tussen 12.00 uur en 23.00 uur.

Bruisend Best aangewezen als collectieve festiviteit Horecainrichtingen vervullen vaak een maatschappelijke functie bij de viering van bepaalde festiviteiten. Het is dan niet altijd mogelijk om aan de gestelde geluidsnormen te voldoen. Het Activiteitenbesluit biedt hiervoor een vorm van ontheffing. Bij festiviteiten met een collectief karakter staat doorgaans de hele gemeente of een bepaalde dorpskern in het teken van een festiviteit.

Overeenkomstig artikel 4.1.2. van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Best hebben burgemeester en wethouders besloten om voor het jaar 2008 Bruisend Best als collectieve festiviteit aan te wijzen in het weekend van 20 en 21 september 2008.