Ingezonden persbericht


Culinaarde, bewust bourgondisch festival in Boxtel

28 september | Eco-park | Boxtel | www.culinaarde.nl | Duurzaamheid & Voeding

We hadden best wat aanmeldingen verwacht maar in de eerste twee weken hebben al ruim 80 vega-speeddaters zich aangemeld om tijdens Culinaarde 2008 op zoek te gaan naar de liefde van hun leven. Het evenement Culinaarde, georganiseerd door De Kleine Aarde, trekt dit jaar extra de aandacht door verschillende unieke activiteiten en een zeer uitgebreide deelnemers club. Het evenement staat in het teken van een duurzame levensstijl in combinatie met lekker eten en nodigt mensen als onderdeel van de Week van de Smaak uit te proeven hoe smaakvol een bewust bourgondisch bestaan kan zijn.

Bezoekers proeven van (h)eerlijke streek- of fairtrade producten en biologische lekkernijen, doen mee aan kookworkshops en leren hun eigen groentes verbouwen. Ze delen hun moestuin oogst, kunnen fruit laten versappen bij de mobiele sap'fabriek', proberen een sprinkhaan, doen mee aan de biologische recepten wedstrijd of stellen zelf een lekkere Hapas Stapas samen van de ingrediënten op het terrein. Zo ervaren ze de duurzame keuken, genieten van uiteenlopende producten en krijgen van alles om te proeven mee voor thuis.Ook aan de kinderen is gedacht. Ze kunnen zich laten schminken, knuffelen met boerderijdieren, smullen tijdens kookworkshops of lekker spelen in de speelnatuurtuin. Kortom een niet te missen evenement voor wie een dagje lekker bewust op stap wil.

Educatie en beleving
Als onderdeel van het duurzame educatie programma van De Kleine Aarde legt Jan Juffermans uit hoe we aan de hand van de Voedsel Voetafdruk ontdekken hoeveel ruimte onze levensstijl nodig heeft van de aardbol. Sevim Zor vertelt meer over haar 'koken voor morgen project', Toos Hofstede licht de duurzame en MVO werkwijze van Gulpener bier toe en Prof. Dr. ir. Arnold van Huis verrast met insecten als duurzame voedselbron.

Wie duurzaam doet neemt de trein of kom op de fiets. Meer info over de dag, acties, aanbiedingen en activiteiten www.culinaarde.nl

Over Culinaarde

De Kleine Aarde organiseert dit culinaire festijn als onderdeel van de Week van de smaak om alle zintuigen te prikkelen met een smakelijke duurzame boodschap. Als onpartijdige organisatie geven we bezoekers de kans meer te weten te komen over de alternatieven voor een duurzame leefstijl. Wie een bewuste keuze wil maken moet immers weten wat de opties zijn. Daarom houden we een open vizier maar houden ook de claims en keurmerken van onze partners in de gaten.

De Kleine Aarde is al meer dan 35 jaar het centrum voor duurzaam leven, gewone mensen die zich inzetten voor een leefbare aarde voor onze en de komende generaties, door het geven van voorlichting en het zoeken van oplossingen voor duurzaamheidproblemen.