Politie Gelderland-Zuid

Burgernet

Aanhoudingen in centrum

Nijmegen, 28-09-2008 o In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie de handen vol gehad aan enkele vechtpartijtjes in de omgeving van Wintersoord.

Rond middernacht kwam de eerste melding op de politiemeldkamer binnen dat er zou worden gevochten voor een café op Wintersoord. Toen de agenten met verschillende eenheden ter plaatse kwamen werden partijen gescheiden. Een agent ging in gesprek ging met één van de personen die zou zijn belaagd. Plotseling werd er door één van de omstanders een trappende beweging gemaakt naar deze persoon. De verdachte, een 18-jarige Nijmegenaar kon even later worden aangehouden. De aanleiding van het conflict is nog onduidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Een klein uurtje later moest de politie wederom naar Wintersoord. Er zou weer worden gevochten.

Buiten werden de agenten opgewacht door een uitsmijter met een slachtoffer, een 22-jarige inwoner uit Nijmegen. Omdat er een goed signalement bekend was kon de dader, een 20-jarige man uit Druten, even later worden aangehouden op de Mariënburg. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn gezicht en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Irritatie tussen beiden, zou mogelijk de aanleiding zijn geweest van het conflict. De politie onderzoekt de zaak.

Omstreeks 3.30 uur kreeg de meldkamer de melding dat er bij een winkel op Wintersoord een ruit was vernield. Getuigen hadden een goed signalement opgegeven. Agenten troffen op de Molenstraat de verdachte aan die aan het signalement voldeed en hielden hem aan. Het betrof een 21-jarige inwoner van Waalre. (14)

Laatst gewijzigd 28-09-2008 11:17 | © Regio Gelderland-Zuid |