Gemeente Leidschendam-Voorburg


Campagne energiebesparing Leidschendam-Voorburg

22 september 2008 - Leidschendam-Voorburg start als eerste gemeente in de regio met de energiebesparingcampagne Wonen++. Ongeveer 17 duizend eigenaren van woningen van vóór 1990 krijgen deze week een brief van de gemeente met uitgebreide informatie over de campagne en een uitnodiging om een van de informatiebijeenkomsten bij te wonen. Met de campagne wil de gemeente informeren over de mogelijkheden op het gebied van energiebesparing, wooncomfort en binnenluchtkwaliteit.

De informatieavonden vinden plaats

- Maandag 29 september, Verenigingsgebouw De Binnenhof, Damhouderstraat 2a, Leidschendam

- Maandag 6 oktober, in de Raadzaal, Huize Swaensteyn, Herenstraat 72, Voorburg

- Woensdag 8 oktober, Wijkgebouw De Groene Loper, Van Royenstraat 2, Voorburg
De zaal gaat 19.30 uur open. De toelichting begint om 20.00 uur en duurt afhankelijk van het aantal vragen tot 21.00 à 21.30 uur. De avonden zijn bedoeld om woningeigenaren te informeren over Wonen++ en hen de gelegenheid te geven antwoord te krijgen op hun vragen. Ook komen subsidiemogelijkheden aan bod, waaronder de subsidieregeling Duurzame Warmte, een subsidieregeling van het Ministerie van Economische Zaken voor zonneboilers, warmtepompen en micro-wkk-ketels.

Belangstellenden voor de informatiebijeenkomsten kunnen zich aanmelden via de website www.Haaglanden.wonenplusplus.nl. of telefonisch bij Stichting EREA, (079) 346 8785. Woningeigenaren kunnen een energieadvies aanvragen via de website, met de antwoordkaart in de brochure of op de bewonersavond zelf.