Politie Groningen

Maandag 29 september 2008

Provincie Groningen, 29-09-2008

Finsterwolde: tweetal breekt in en steekt huis in brand

De politie heeft zondagavond twee inwoners van Finsterwolde (20 en 23 jaar) aangehouden op verdenkingen van brandstichting. Omstanders hadden gezien dat twee personen een ruit van een woning aan de Ganzedijk in hadden gegooid. Ze gingen de woning binnen en niet veel later stond de woning in de brand. Getuigen gaven de politie een goede omschrijving van het tweetal. De 23-jarige Finsterwolder kon in de omgeving van het huis worden aangehouden. De 20-jarige man werd uit zijn eigen woning gehaald. Het duo is ingesloten.

Marum: bedrijfsinbraak

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een bedrijfspand aan de Transportweg in Marum. Een getuige zag zondagmorgen twee mannen op het terrein met diverse goederen lopen en waarschuwde de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen waren de inbrekers vertrokken. Uit het bedrijf is onder andere computerapparatuur meegenomen. De verdachten reden vermoedelijk in een donkerkleurige auto. De eigenaar van het bedrijf doet aangifte.

Delfzijl: meisje beroofd van gsm

Een 15-jarig meisje uit Farmsum is zondagmiddag op het Snikkepad in Delfzijl beroofd van haar mobiele telefoon. Het meisje fietste rond 17.30 uur met een vriendin over een bruggetje ter hoogte van de roeivereniging, toen ze tot stoppen werd gedwongen door drie meiden. Het slachtoffer werd door de meiden geslagen en moest haar gsm afgeven. Toen enkele personen aan kwamen lopen, gingen de drie verdachten er vandoor. De verdachten hebben een donkere huidskleur. Een van hen had en piercing. Om dit incident op te lossen is de politie op zoek naar getuigen. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Delfzijl via 0900-8844 (lokaal tarief).

Winsum: tweetal rijdt droge sloot in

Een 77-jarige automobilist is zondagavond op de Garnwerderweg in Winsum in een droge sloot gereden. De man uit Delfzijl had een bocht over het hoofd gezien en reed rechtdoor de greppel in. Deze bestuurder kon zelf uit het voertuig komen, maar een 39-jarige plaatsgenoot niet. De brandweer heeft de auto uit de sloot gehaald, waarna de jongste Delfzijlster uit het voertuig kon worden gehaald. Hij is met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: automobilist gewond

Een 31-jarige automobilist uit Hoogezand raakte zondagavond gewond bij een verkeersongeluk op het kruispunt van de Kardingerweg met de Beneluxweg. De Hoogezandster draaide vanaf de Kardingerweg de rondweg op waar hij werd geraakt door de auto van een 29-jarige Groninger. De Groninger is vermoedelijk door het rode verkeerslicht gereden. Volgens de getuigen stond in elk geval voor de man uit Hoogezand het licht op groen. Het slachtoffer werd met onder meer nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Groningen: met drank op tegen auto

Een 43-jarige inwoner van Bedum is zondagavond aangehouden nadat hij op de Concourslaan vermoedelijk onder invloed van alcohol met zijn auto tegen een geparkeerde wagen was gebotst. De man had zijn auto na de aanrijding in het stadspark iets verderop geparkeerd en was weggelopen, volgens zijn verklaring nadat hij langere tijd had gewacht. Hij werd door de politie iets verderop aangetroffen en aangehouden. Een ademanalyse wees een promillage van 1.7 uit. s Mans rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: inbreker aangehouden

Een bewoner van de Celebesstraat werd zondagnacht wakker van lawaai achter de woningen. Toen hij een kijkje nam, zag hij dat een man via een schutting op een balkon probeerde te springen maar daarbij ten val kwam. Nadat de persoon in kwestie eventjes was blijven liggen, probeerde hij via een raam bij de woning van de onderburen in te breken. De gealarmeerde politie trof de man in een brandgang aan, zwaar onder invloed van drank en gewond aan het gezicht. Hij werd aangehouden. Na enige onderzoek bleek de 31-jarige Groninger thuis te horen in de Celebesstraat. De man was zo dronken dat hij niet meer had geweten hoe in zijn huis te komen. Hij mocht voor zijn eigen veiligheid de nacht in een politiecel doorbrengen.

Groningen: in cel na vernieling en bedreiging

Een 18-jarige inwoner van Groningen is zondagavond laat bij de Goudlaan aangehouden nadat hij kort ervoor de inboedel had vernield in een cafetaria aan de Siersteenlaan. De eigenaar van het horecabedrijf had hij met de dood bedreigd. De verdachte was in eerste instantie zeer vervelend en had onder meer met eten gegooid. Nadat hij uit de zaak was gezet, kwam hij terug om verhaal te halen. Toen de politie kwam, ging hij er vandoor. Hij werd even verderop toch gearresteerd.