Politie Drenthe

Maandag

Assen, 29-09-2008

Man aan gehouden voor het verlaten plaats ongeval

BEILEN Zondagmorgen kreeg de politie een melding dat in de Lieving een auto midden in een heg geparkeerd stond. Ter plaatse bleek de auto total loss te zijn. Een 24-jarige man uit Emmen is hierop aanhouden. De man verklaarde dat hij eerder die morgen met zijn auto over de Lieving reed toen hij in een bocht de macht over het stuur verloor. Hierop belandde hij met de auto in de heg. Na het ongeval wilde de man de plaats ongeval verlaten, maar een oplettende buurtbewoner heeft de man kunnen achterhalen en de politie gealarmeerd. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. (08-174786)

Beschonken beginnend bestuurder aangehouden

ASSEN Zondagmorgen is op de Europaweg-Oost een 20-jarige man uit Rolde aangehouden. Agenten zagen de man rijden zonder het dragen van een gordel. Hierop kreeg de man een stopteken. Bij de ademanalyse blies de man 135 ug/l (0,3 promille). Tegen de man is voor beide overtredingen proces verbaal opgemaakt. (08-174811)

Rijbewijs ingevorderd

COEVORDEN Zondagavond heeft de politie op de Europaweg het verkeer gecontroleerd op snelheid. Hierbij liep een 22-jarige man uit Schoonebeek tegen de lamp. Hij reed 153 km/uur op een weg waar de maximum toegestane snelheid 80 km/uur is. Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. (08-174882)

Politie controleert verkeer

MEPPEL Tijdens een controle van de motorsurveillance in Meppel zijn drie automobilisten bekeurd voor het rijden in verkeerde rijrichting, één voor het niet leesbaar voeren van de kentekenplaat, één voor niet rijden op het verplichte bromfietspad en twee keer voor het niet voeren van een achterlicht. (08-174896)

Man aangehouden voor diefstal van fiets

HOOGEVEEN Zondagmiddag zijn een 28-jarige man en een 29-jarige man, beide afkomstig uit Hoogeveen, aangehouden voor diefstal van een fiets. Een 56-jarige vrouw uit Hoogeveen zag eerder die middag één van de verdachten fietsen op haar fiets die eerder die week bij een woning gestolen was. De vrouw sprak de man hierop aan en alarmeerde de politie. Tegen beide mannen is proces verbaal opgemaakt. (08-174833)

Vernielingen kinderboerderij

ASSEN Zondagmorgen kreeg de politie de melding dat er vernielingen waren gepleegd bij een kinderboerderij aan Andrej Sacharovweg. Ter plaatse bleek dat er onder andere een houten hekwerk en diverse planten waren vernield. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (08-174795)

Aanhouding huiselijk geweld

COEVORDEN Zondagavond is een 42-jarige man uit Coevorden aangehouden voor huiselijk geweld. De man zou zijn vrouw meerdere malen tegen het hoofd hebben gestompt. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld. (08-174885)

Mannen aangehouden

EMMEN Zondagmorgen heeft de politie een 19-jarige man en een 28-jarige man, beide uit Klazienaveen, aangehouden. Agenten zagen tijdens een surveillance dat beide mannen zich verdacht in een auto ophielden op de Hooggoorns. Bij de controle bleken de mannen inbraakgereedschap bij zich te hebben. De mannen zijn hierop aangehouden. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (08-174766)

Tips na oproep onbekende man

ASSEN Na de oproep van vrijdag naar de identiteit van een onbekende man heeft de politie het afgelopen weekend elf tips binnen gekregen. Momenteel onderzoekt de politie deze tips. Verdere berichtgeving over deze zaak volgt via de reguliere persberichtgeving.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280