Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 29-09-2008

Bestuurder rijdt tijdens ongeldig verklaring rijbewijs

DORDRECHT De politie controleerde zondagmiddag 28 september rond 16.00 uur een auto op de Frederikstraat. De man bleek tijdens deze controle niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Zijn rijbevoegdheid was hij sinds 9 mei 2006 kwijtgeraakt maar bleek zich daar niet veel van aan te trekken. De man is samen met zijn neefjes, die ook in de auto zaten, naar het bureau gebracht waar de politie voor de neefjes vervoer verzorgde naar huis. Tegen de 37-jarige inwoner van Zoetermeer zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Ongewenst vreemdeling zonder rijbewijs aangehouden

DORDRECHT Een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd zondagavond 28 september door de politie gecontroleerd op de Provinciale weg. De man reed in een auto waarbij uit gegevens van de Rijksdienst voor het wegverkeer bleek dat het voertuig niet verzekerd was. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en gaf hij in eerste instantie een valse naam op. Na enig onderzoek gaf de man uiteindelijk toch zijn juiste naam op en bleek hij te rijden in een auto van iemand anders. De 44-jarige man is meegenomen naar het bureau en overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Er zal proces-verbaal op worden gemaakt tegen de eigenaar van de auto voor het niet verzekerd zijn.

Man aangehouden na weigeren opgeven identiteit

DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 29 september een man aangehouden die weigerde mee te werken aan een onderzoek. De man werd tesamen met een viertal anderen staande gehouden op de Mijlweg omdat zij zich verdacht gedroegen. Allen gaven hun identiteit op maar de aangehouden verdachte weigerde dit. Uiteindelijk werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek. Op het politiebureau werd de man gefotografeerd maar hij bleef weigeren om zijn identiteit prijs te geven. De verdachte bleek kraker te zijn en is voor onderzoek naar de identiteit ingesloten.