Royal Friesland Foods


29 september 2008

Introductie DeichGold

Friesland Foods Cheese introduceert een nieuwe kaas voor de Duitse markt; DeichGold. DeichGold is een halfharde kaas met een volle, niet al te pittige smaak.

DeichGold is een speciale kaas die wordt gemaakt van melk afkomstig uit het waddengebied. De kaasmakers van Friesland Foods Cheese zijn er in geslaagd een bijzondere kaas te ontwikkelen die qua smaak goed past bij de karakteristieken van het waddengebied. Supermarktinkopers en consumenten, die de kaas al in de testfase geproefd hebben, reageerden verrast op DeichGold. Een reactie: "Het is een jonge kaas, maar heeft toch voldoende pit. Heel apart." Het concept van de kaas is in samenwerking met de Vereniging Gezonde Waddenmelk ontwikkeld.

DeichGold is tijdens de internationale zuivelbeurs InterMopro (28 september - 1 oktober 2008 in Düsseldorf) geïntroduceerd. Eind oktober ligt de kaas in de schappen van de Duitse supermarkten. Er start dan ook een campagne gericht op de consument. In de introductiecampagne en in het winkelmateriaal speelt het karakteristieke landschap van het Waddengebied een belangrijke rol; zee, groene weiden, ruimte en rust geven de kaas een authentiek imago. De melk voor de kaas wordt geleverd door ruim 80 melkveehouders in de waddenregio in Nederland die zowel lid zijn van Friesland Foods als de Vereniging Gezonde Waddenmelk. De melk wordt bij deze melkveehouders apart opgehaald en verwerkt in de productielocatie in Steenderen, de enige Friesland Foods productielocatie waar 16 kilo ronde natuurkaas wordt geproduceerd.

Vooralsnog zal de kaas alleen op de Duitse markt te verkrijgen zijn.