Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Atos Origin zet succesvolle implementatie financiële SAP®-module bij Defensie voort

Atos Origin wint aanbesteding voor implementatie SAP modules binnen SPEER programma Defensie

Utrecht, 29 september 2008 - Nadat in juni 2008 Atos Origin de technische implementatie van de financieel-administratieve SAP® DFPS-module heeft afgerond, heeft Defensie ervoor gekozen om dit succes voort te zetten en Atos Origin te selecteren voor de technische implementatie van de 1e tranche (release) binnen de luchtketen en het hoofdproject data. Deze beide projecten vormen, samen met de zeeketen en straks de grondketen, de volgende stap in het stroomlijnen en optimaliseren van de materiële logistiek van het programma SPEER (Strategic Process of ERP Enabled Re-engineering) van Defensie. Het SPEER programma is de grootste ERP implementatie binnen de Rijksoverheid.

Om de implementatie van de materieel logistieke modules mogelijk te maken heeft Defensie als randvoorwaarde gesteld dat eerst de financiële SAP modules (ook onderdeel van DFPS-module) defensiebreed werden geïmplementeerd. Na een strategische pilot (conform het door Defensie gekozen Madurodam-principe) is in juni 2008 SAP live gegaan. In dit eerste project was Atos Origin verantwoordelijk voor de technische implementatie en PricewaterhouseCoopers voor de veranderkundige aspecten rondom de implementatie. Beide bedrijven hebben daarmee een cruciale rol gespeeld.

Na het eerste succes ligt de volgende uitdaging van het SPEER programma alweer in het verschiet: het stroomlijnen en optimaliseren van de materiële logistiek van Defensie. Atos Origin zal als technisch implementatiepartner betrokken zijn bij de eerste tranche (release) van de keten lucht. Deze tranche betreft het ondersteunen van de door Defensie aangeschafte NH90. Zodra de NH90 geleverd wordt, zullen alle processen voor onderhoud, logistiek en configuratie management met SAP worden ondersteund.

Dit tweede project is het ondersteunen van de Defensie Materieel Organisatie (DMO) bij het Hoofd Project Data voor de inrichting van het gegevensbeheer. De DMO is als eigenaar van alle artikelen van Defensie verantwoordelijk voor het defensiebreed beheren van alle artikelen en artikelgegevens. Voordat de ketens zee, land en lucht starten met de implementatie, is de inrichting van het gegevensbeheer minstens zo randvoorwaardelijk als de go-live van de financiële modules.

"Het SPEER-programma is een cruciaal veranderproces binnen de krijgsmacht, waarin Atos Origin heeft aangetoond over de expertise en ervaring te beschikken om omvangrijke en complexe projecten te beheren en succesvol te implementeren binnen de overheidssector en meer specifiek binnen de defensiesector in zowel binnen- als buitenland", aldus Richard Kerssens, Executive Vice President Systems Integration van Atos Origin. "Tijdens het SPEER-programma zet Atos Origin haar vergaande en uitgebreide expertise op dit terrein in: van process consultancy, architectuur en dataconversie tot opleiding en testen. Ons doel is dat Atos Origin hiermee een bijdrage levert aan het zo effectief en efficiënt als mogelijk opereren van onze krijgsmacht in de toekomst. De gunning van de projecten is tevens de erkenning van de succesvolle implementatie van de nieuwe, SAP gebaseerde, financiële administratie door Atos Origin.. "

About Atos Origin
Atos Origin, an international IT service providers, enables customers to translate their vision into results through consulting, systems integration and managed operations. Atos Origin has an annual turnover of 5.8 billion euros in forty countries and employs over 50,000 people, including around 9,000 in the Netherlands, where Atos Origin is the market leader. Atos Origin is the global information technology partner for the Olympic Games and has an international clientele. Atos Origin is listed on the Paris Eurolist Market and operates as Atos Origin, Atos Worldline and Atos Consulting. For more information, please visit the Atos Origin website: www.atosorigin.com

For more information:
Erica Prins
+31 6 30 43 73 29
erica.prins @atosorigin.com


---- --