Gemeente Montfoort


PERSBERICHT

Montfoort, 23 september 2008

Energie Houdt Huis in Montfoort

Op 29 september ontvangt wethouder Paulien Goedvolk van Montfoort uit handen van mevrouw ir. J. Oosterwijk van Stichting Collusie te Utrecht de eerste energiebox. Met deze overhandiging wordt het startschot gegeven voor de actie 'Energiebesparing houdt huis' in de gemeente Montfoort. Door deze actie kunnen inwoners van Montfoort en Linschoten een gratis energiebox èn energieadvies ontvangen. Namens de Milieudienst Noord-West Utrecht zorgt Stichting Collusie (en haar adviseurs) voor de verspreiding de boxen onder de inwoners. Inwoners met lagere inkomens hebben voorrang.

Energiebox
Bij 'Energie houdt huis' ontvangen geïnteresseerden een energiebox - ter waarde van ongeveer 60 euro - met daarin energiebesparende materialen voor in huis. Het gaat dan bijvoorbeeld om spaarlampen, radiatorfolie, stekkerdoos met schakelaar en een waterbesparende douchekop. Die energiebox wordt thuisgebracht door een adviseur van de Stichting Collusie die daarvoor eerst een afspraak maakt. Via het huisbezoek wordt eventueel hulp geboden bij het aanbrengen van deze producten en krijgt men ook eenvoudige tips voor energiebesparing.

Lage inkomens streepje voor

Huishoudens met een laag inkomen hebben bij de gemeente Montfoort een streepje voor. Zij ontvangen deze week een brief van de gemeente met een antwoordcoupon. Daarnaast zal ook woningbouwvereniging SWW hun huurders (ca. 400 woningen) hierover berichten. Voor de inwoners van Montfoort en Linschoten staan 200 energieboxen gereserveerd.

Mochten er energieboxen overblijven dan wordt dit via een bericht op de gemeentepagina's in Zenderstreeknieuws bekendgemaakt zodat ook anderen zich kunnen inschrijven. De bedoeling is uiterlijk 1 januari 2009 alle boxen te hebben bezorgd; de periode waarin het grootste rendement met energiebesparing kan worden behaald.

Energie en geld besparen

De energieprijzen zijn de laatste jaren flink gestegen. Voor veel mensen is de rekening van het energiebedrijf daardoor een steeds grotere aanslag op het budget. Daarom biedt de gemeente Montfoort haar inwoners de mogelijkheid om energie en geld te besparen. En dat voordeel kan oplopen tot wel 150 euro per jaar. Het project 'Energiebesparing houdt huis' is een samenwerking van de Milieudienst Noord-West Utrecht, de Stichting Collusie, Woningbouwvereniging SWW (Stichting Woonbelangen Weidegebied) en de gemeente Montfoort. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van het Ministerie van VROM en de Provincie Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.thuisenergiebesparen.nl.

Noot aan de redactie, niet bestemd voor publicatie.


---
De overhandiging vindt plaats op maandag 29 september a.s. om 13.00 uur in de Ronde Zaal op het Stadskantoor van de gemeente Montfoort, Kasteelplein 5. U bent uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

- Communicatie gemeente Montfoort, Iris Jautze, telefoonnummer 0348 - 476457
- Milieudienst Noord-West Utrecht, Jan Luidens, telefoonnummer 0346 - 260 621

www.milieudienstnwu.nl

---- --