Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

LITERAIR JEUDGFESTIVAL BOEKIDS
Zondag 29 maart 2009

BOEKIDS VERHUIST NAAR HET LANGE VOORHOUT MET BIJZONDER PROGRAMMA!

Boekids, is hèt festival ­dat literatuur op een unieke manier combineert met andere kunstvormen. Een festival vol boeken, opgeluisterd door schrijvers, artiesten, illustratoren, films, workshops, multimedia en beeldende kunst. Boekids start in februari met een educatief project op scholen.

Op zondag 29 maart 2009 worden Theater Diligentia, Theater PePijn, de Pulchri Studio rond het Lange Voorhout omgetoverd tot een leesparadijs voor kinderen van 4 tot 14 jaar, zelfs leuk voor wie niet van lezen houdt.

Voor de editie 2009 heeft Boekids weer een uniek programma in petto. We kunnen alvast een paar namen verklappen. Muziek gecombineerd met schrijvers door o.a. Paul van Loon & zijn band Ander Gespuis en de rappers Ali B, Yes-R en Darryl. Maureen du Toit ( presentatrice SBS6) presenteert haar eerste kinderboek 'Het pyjamaprinsesje'. Ook hebben we inmiddels toezeggingen binnen van de volgende schrijvers/ illustratoren: Simone van der Vlugt, Marjon Hoffman, Mark en Marie-Louise Sekrève, Sieb Posthuma, Rindert Kromhout en Edward van de Vendel. Later zullen we nog meer namen bekend maken.

Een speciaal programma is gepland in de Pulchri Studio waar zowel kinderen als ouders workshops kunnen volgen. En er wordt gewerkt aan Fiep Westendorp tentoonstelling.

Theater PePijn staat in het teken van de allerkleinste boekenwormpjes. Met een speciaal programma voor de kleine lezertjes waaronder de bekende hond 'Rintje' uit de boeken van Sieb Posthuma.

We zien je graag op Boekids 2009!

Voor het laatste nieuws over het programma en andere zaken, kijk op www.boekids.nl


---

Noot voor de redactie,