Amsterdam RAI

Of het nu komt door de klimaatverandering, de luxueuze levensstijl, de bevolkingsgroei of een toenemende voedselproductie... water wordt schaars en de watersector staat voor een gigantische uitdaging. Mondiaal staat de watersector voor de gigantische uitdaging om meer water te gaan leveren en tegelijk het energieverbruik te verminderen en de kosten te drukken, opdat de prijs van water voor de consument niet verder stijgt. Er zullen oplossingen moeten komen. Nieuwe waterbronnen, grotere capaciteit, meer hergebruik, betere sanitatie en nog schoner effluent en dat alles met minder energieverbruik. Daar zijn technologische topprestaties voor nodig, met nieuwe concepten. Veel van die nieuwe concepten zijn er al en zullen eind september te zien zijn op Aquatech Amsterdam 2008.

Nederlands glorie

Zo zal er een model te zien zijn van een windmolen die geen stroom levert, maar water. De molen zuigt lucht aan en koelt deze. Door de wind aangedreven koeling ontstaat condensaat dat als drinkwater wordt opgevangen. Verder is te zien hoe algen en wormen kunnen worden ingezet bij het zuiveren van afvalwater, al of niet in combinatie met energieopwekking. Deze nieuwe technieken worden in Nederland ontwikkeld in het kader van het Innovatieprogramma Watertechnologie. Nederland heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van water en zal op Aquatech Amsterdam dan ook haar meest revolutionaire kennis en kunde ten toon spreiden.

Meer informatie over Aquatech Amsterdam is te vinden op http://www.amsterdam.aquatechtrade.com/aquatechamsterdam2008/n/exp_overig149 en op http://www.amsterdam.aquatechtrade.com/aquatechamsterdam2008/n/exp_overig142.

Uitnodiging voor openingsceremonie op maandag a.s., 29 september Daarnaast nodigen wij u met veel plezier uit voor de Grand Opening & Leadership Summit van Aquatech Amsterdam 2008 op maandag 29 september a.s. van 17:00 - 19:00 uur in Amsterdam RAI. Tijdens de openingsbijeenkomst worden de (categorie-)winnaars van de Aquatech Innovation Award bekend gemaakt. Ook zijn we trots dat zo veel leiders in de waterindustrie bereid zijn gevonden deel te nemen aan de paneldebatten over costs and benefits of desalination en barriers to innovation. De Minister of Water Resources van India, de heer Prof. Saifuddin Soz, zal de officiele opening van Aquatech Amsterdam verzorgen. Het volledige programma voor de openingsbijeenkomst is te vinden op http://www.amsterdam.aquatechtrade.com/aquatechamsterdam2008/n/exp_overig149. We verzoeken u vriendelijk uw komst te bevestigen met behulp van het antwoordformulier.

Persagenda
Ter informatie treft u op onze website ook de persagenda met informatie over alle evenementen en activiteiten die tijdens Aquatech Amsterdam plaats zullen vinden, plus de feiten & cijfers van de beurs en de persfaciliteiten die tot uw beschikking staan. Kijk op http://www.amsterdam.aquatechtrade.com/aquatechamsterdam2008/n/exp_overig149.

Waternieuwsnetwerk
Graag vragen we uw speciale aandacht voor de bijeenkomst op 30 september a.s. van het Waternieuwsnetwerk:

Water staat hoog op de agenda en veel journalisten zoeken dan ook naar verdieping van hun kennis over het onderwerp. Daarom is het Waternieuwsnetwerk opgericht. Netherlands Water Partnership (NWP), KIWA en Jac van Tuijn (voormalig hoofdredacteur Waterforum) zijn initiatiefnemers. Het netwerk biedt journalisten en voorlichters de gelegenheid elkaar te leren kennen. Bijvoorbeeld om ook de achtergronden, ontwikkelingen en trends in de watersector met elkaar te bespreken, ook als er niet direct nieuws is. De eerste bijeenkomst wordt gehouden op 30 september a.s. op Aquatech Amsterdam 2008. Journalisten, communicatiemensen en voorlichters uit of verwant aan de sector kunnen zich aanmelden via een reply-mail bij ondergetekende of bij Christina Boomsma van het NWP (c.boomsma@nwp.nl). Meer informatie op http://www.waterland.net/index.cfm/site/NWP/pageid/89441246-0637-FE1A-2A4117DF39FC0D14/index.cfm.

Tijdens Aquatech Amsterdam 2008 is de perskamer Europacomplex in gebruik, gelegen naast de hoofdingang. Accreditatie vindt tijdens de beurs in de perskamer plaats. Op vertoon van een perslegitimatie ontvangt u een persbadge, een beurscatalogus en een uitrijkaart. Persbadges worden niet vantevoren toegestuurd. We zien er naar uit u te verwelkomen op Aquatech Amsterdam 2008!

Met vriendelijke groet,

Marieke Leenhouts

Communications & PR manager

Amsterdam RAI International Exhibitions  P.O. Box 77777  1070 MS Amsterdam

T +31(0)20 549 2327  F +31(0)20 549 1889  m.leenhouts@rai.nl | ww.rai.nl