Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

FUJIFILM investeert bijna 100 miljoen in nieuwe productielijn

Shinto-ritueel bij bouwstart offsetplaten-lijn; 2,7 mln aan milieumaatregelen

Vanmiddag heeft in Tilburg een Shinto-ritueel plaatsgevonden dat voorafgaat aan de bouw van een nieuwe fabriek van FUJIFILM in Tilburg. FUJIFILM gaat een nieuwe lijn voor offsetplaten bouwen die eind 2009 opgeleverd wordt.

De fabriek gaat nieuwe generaties offsetplaten produceren die minder chemicaliën gebruiken. FUJIFILM maakt de productie ook duurzamer, het investeert 2,7 miljoen euro in een zogeheten co-generative thermal oxidizer, die de jaarlijkse CO2 uitstoot van het bedrijf terugbrengt met 8500 ton. De totale investeringskosten voor de nieuwe lijn bedragen ongeveer 96 miljoen euro. De nieuwbouw vindt plaats op het huidige terrein van FUJIFILM dat 66 ha groot is. Hier maakt het bedrijf hoofdzakelijk fotopapier en offsetplaten. Het heeft al twee operationele lijnen voor offsetplaten.

FUJIFILM Tilburg blijft vernieuwen op het gebied van fotopapier. Vorige week presenteerde het bedrijf twee nieuwe soorten fotopapier op de internationale Photokina beurs. Daar was ook Excellight te zien, dat het bedrijf dit voorjaar presenteerde voor lichtbak- en buitenreclame. FUJIFILM Tilburg bracht eerder Pearlpapier en Albumpapier op de markt, beide ook ontwikkeld in eigen huis.

Tilburg, 29 september 2009

---

Einde persbericht