Groep Colruyt

29/09/2008

Colruyt ontwikkelt koffie voor en door Limburgers

Langverwachte Limboon-koffie gearriveerd

Vanaf zaterdag 27 september ligt de langverwachte Limboon, een koffiemelange samengesteld voor en door Limburgers, in de rekken. Colruyt ontwikkelde deze nieuwe Graindor-koffie met de hulp van Limburgse koffieliefhebbers. Ook de naam en de verpakking werd door het Limburgse publiek gekozen.

Om in te spelen op het specifieke smaakprofiel van de Limburgse koffiedrinker besloot Colruyt in zijn koffiebranderij in Gellingen een eigen, Limburgse koffie te ontwikkelen. Met een advertentie in het Belang Van Limburg werden alle Limburgers in het voorjaar uitgenodigd om deel te nemen aan Het ontwikkelingsproces en om een naam te bedenken voor de nieuwe Graindor-koffie. Uit de meer dan 2.000 inzendingen koos een jury, met onder andere Zornik-zanger Koen Buyse, de naam Limboon.

De jury stelde ook een team van 'proefhelden' samen, met een diepgaande passie voor koffie. Zij werden uitvoerig bevraagd naar hun koffiegewoontes en gaven mee gestalte aan de goudkleurige verpakking. In de grafische vormgeving zijn een aantal typische Limburgse elementen verwerkt: appelbloesems, Alden Biesen, Ambiorix, de Limburgse Leeuw, etc.

Tot slot werden de proefhelden uitgenodigd in de koffiebranderij van Colruyt in Gellingen voor een intensieve smaaktest. Vervolgens konden ze zelf, volgens hun eigen smaakpatroon, een persoonlijke melange samenstellen. Uit die verschillende melanges werden 2 favorieten verkozen die proefhelden meenamen op koffievisite in de ambtswoning van provinciegouverneur Stevaert. De twee overgebleven melanges werden ook voorgesteld aan het grote publiek, dat in de verschillende Limburgse Colruyt-winkels kon proeven en oordelen. Op die manier werd kort voor de zomer de uiteindelijke Limboon gekozen.

Fluweelzacht

Limboon is een unieke, intense koffiemelange van Afrikaanse, Centraal- en Zuid-Amerikaanse boontjes. Zo zorgen de Braziliaanse boontjes voor een bijzondere zachtheid, de Costa Ricaanse boontjes geven dan weer een kruidige toets aan Limboon. Het resultaat is een fluweelzachte koffie met een licht pittige afdronk.

De Limboonkoffie ging deze zomer in productie. In eerste instantie werd maar liefst 10 ton koffie gebrand. Limboon is te verkrijgen in zakjes van 250g (een primeur voor Graindor) en blikken van 500g.

Ter gelegenheid van de lancering organiseert Colruyt een aantal weken lang degustaties in alle Limburgse winkels. Er loopt ook een kortingsactie.

Meer informatie

Tim De Meyer, persverantwoordelijke Groep Colruyt, 02 360 10 40