Datum: 30 september 2008


---

Noordwijkerhout Tractor met aanhangwagen gekanteld Een 17 jarige Noordwijkerhouter is maandag 29 september rond 16.35 uur met zijn tractor met aanhangwagen gekanteld. De bestuurder reed over de Leidsevaart in de richting van Lisse toen hij met de rechterwielen in de berm terechtkwam. De bestuurder wilde dit corrigeren en is naar links gegaan waarna de combinatie omviel. Drie bomen raakten hierdoor beschadigd. De bestuurder wist uit de tractor te komen en werd voor controle overgebracht naar het LUMC.

Oegstgeest Vrouw mishandeld door hondenbezitster Een nog onbekende vrouw van ongeveer 45 jaar heeft dinsdag 23 september rond 13.45 uur een 44 jarige vrouw uit Voorhout mishandeld met een hondenstok. De Voorhoutse liet samen met een vriendin haar honden uit in het recreatiepark Klinckenbergerplas toen de hond van de andere vrouw voor de tweede keer achter haar honden aankwam. De Voorhoutse duwde licht tegen de kop van de hond. Hierop ontstak de andere vrouw in woede, schreeuwde en sloeg de Voorhoutse met een hondenstok. De vrouw met aubergine kleurig haar had hiervoor op een bankje naar een blonde vrouw gezeten. De politie zoekt getuigen van de mishandeling. Zij kunnen contact opnemen via 0900 - 8844.

Leiden Autospiegels vernield, verdachten aangehouden De politie heeft maandagavond 29 september zeven jongens in de leeftijd van 18 en 19 jaar uit Den Haag, Leiden, Leiderdorp en Leidschendam aangehouden op verdenking van het vernielen van twee autospiegels. Een getuige zag hoe één of twee jongens trappende bewegingen maakten en belde de politie. De man is de jongens achterna gelopen tot de komst van de politie. Omdat niemand uit de groep wilde vertellen wie de vernielingen had gepleegd werden ze allen aangehouden. Bij een 18 jarige Leiderdorper werd een plakje hasj aangetroffen en inbeslaggenomen.

Leiden Aanhoudingen na verdacht gedrag De politie heeft dinsdag 30 september rond 04.30 uur op de Lammermarkt drie mannen aangehouden die daar over het afgesloten kermisterrein reden en mogelijk op het dievenpad waren. De drie, twee mannen uit Den Haag van 24 en 28 jaar en een 24 jarige man uit Terneuzen reden in een auto waaraan geknoeid was. De politie sluit niet uit dat die van diefstal afkomstig is. Verder werd de auto bestuurd door één van de verdachten die niet in het bezit was van een rijbewijs en lagen er in de auto inbrekerswerktuigen. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten. De auto is voor het onderzoek in beslag genomen.

Leiden Aanhoudingen voor vernieling, baldadigheid en dronkenschap De politie heeft dinsdag 30 september rond 00.30 uur drie mannen uit Leiden van 18, 19 en 20 jaar aangehouden nadat zij zich op de Lammenschansweg te buiten waren gegaan aan het vernielen van een bushokje en het plaatsen van wegbebakingen op de weg. Ook waren ze dronken. De mannen maakten deel uit van een grotere groep waarover de politie een melding kreeg. Uiteindelijk worden de drie er van verdacht de feiten te hebben gepleegd. Van het bushokje werd een ruit vernield. De wegbebakening stond aan de kant van de weg in verband met wegwerkzaamheden maar werd door de verdachten op de weg neergezet. De mannen zitten voor het verdere onderzoek in deze zaak nog vast.

Alphen a/d Rijn Beroving Een 43 jarige man uit Amsterdam is maandag 29 september rond 18.30 uur op de Nederlandstraat door twee mannen beroofd van geld. In verband met het onderzoek doet de politie geen nadere mededelingen over de hoogte van het bedrag. De beroving gebeurde op het moment dat de man bij de woning van zijn relatie aanbelde. De twee daders vielen hem daar aan en gaven hem een klap met een hard voorwerp. Er ontstond een worsteling waarbij het de daders lukte om een tas met daarin het geld te pakken. Vervolgens renden ze weg in de richting van de Mexicostraat. Vermoedelijk zijn ze daar in een donkere auto gesprongen en weggereden. In de straat ontstond na het incident een oploop onder bewoners. De politie verzocht de mensen om naar huis te gaan waar ze door de politie over het incident bevraagd werden. Informatie uit dat buurtonderzoek heeft nog niet geleid tot de aanhouding van de daders. De politie gaat dan ook verder met haar onderzoek. Mensen die mogelijk iets hebben gezien dat in verband staat met deze beroving of andere informatie hebben die tot oplossing van dit misdrijf kan leiden, worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Alphen aan den Rijn via 0900-8844. Wil je toch iets melden maar liever anoniem blijven, bel dan naar MeldMisdaadAnoniem via 0800-7000.

Gouda Aanhouding voor wapenbezit De politie heeft maandag 29 september rond 22.00 uur aan de Karnemelksloot een 18 jarige man uit Gouda aangehouden die in het bezit was van wapens. In zijn auto trof de politie een zelfgemaakte wapenstok en een afgezaagde tafelpoot aan die was ingetaped en kennelijk bedoeld was om het te gebruiken als slagwapen. De politie heeft de wapens in beslag genomen en maakt tegen de verdachte proces-verbaal op voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie. De verdachte is weer in vrijheid gesteld.

Gouda Aanhouding voor diefstal uit camper De politie heeft twee jongens van 17 jaar uit Gouda aangehouden die er van worden verdacht een navigatiesysteem te hebben gestolen uit een op het Regentesseplantsoen geparkeerde camper van een inwoner uit Fort Pierce (USA). De inbraak in de camper vond maandag 29 september rond 17.20 uur plaats. De verdachten zitten voor het onderzoek nog vast.

---------------------------------------- einde berichten ------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --