Gemeente Boskoop


PERSINFO

Nummer : 789

Datum : 25 september 2008

Exploitatie- en realisatie overeenkomst Waterrijk getekend

Op 25 september hebben de gemeente Boskoop en Waterrijk Boskoop B.V. na afloop van de raadsvergadering de exploitatie- en realisatie overeenkomst voor Waterrijk-West ondertekend. Namens de gemeente tekende burgemeester Rijsdijk en namens Waterrijk Boskoop B.V. de heren Wassenaar en Kiewiet. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de ontwikkeling van Waterrijk-West. In Waterrijk-West worden ruim 400 woningen in verschillende prijssegmenten gebouwd, vanaf ¤ 175.000 tot ruim ¤ 450.000. Ook is er ruimte gereserveerd voor een Brede School. 30% van de woningen wordt in de huursector gerealiseerd en 70% in de koopsector.

Het stedenbouwkundig plan
Nu het contract is ondertekend start de planontwikkeling. Begonnen wordt met het maken van een stedenbouwkundig plan voor de locatie. In het stedenbouwkundig plan wordt bepaald hoe de wegenstructuur eruit komt te zien en waar de woningen, het water en het groen zijn gepland. In het bij het stedenbouwkundig plan behorende Beeldkwaliteitsplan worden afspraken vastgelegd over de vormgeving en uitstraling van de woningen en het openbaar gebied. De verwachting is dat rond de zomer van 2009 het stedenbouwkundig plan wordt vastgesteld. Het plan wordt vervolgens in een uitwerkingsplan vastgelegd om een planologische procedure mogelijk te maken. De verwachting is dat eind 2010 de bouw van de woningen start, voor deze tijd wordt het terrein bouwrijp gemaakt.

Waterrijk Boskoop B.V.
Waterrijk Boskoop B.V. is een samenwerking van Hillen en Roosen Projectonwikkeling B.V. uit Amstelveen en Smit's Bouwbedrijf B.V. uit Beverwijk. Waterrijk Boskoop B.V. heeft met de kwekers en de gemeente afspraken gemaakt over de ontwikkeling en realisatie van Waterrijk-West. Deze onderneming maakt voor eigen risico het plangebied bouw- en woonrijp en zal de woningontwikkeling ter hand nemen. De gemeente heeft een toetsende en faciliterende rol.


----------------------------------------------------------- Einde Persbericht -------------------------------------- Voor vragen kunt u terecht bij de medewerkers van Communicatie, tel. 219558 of 219553.