Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Extra impuls voor bedrijventerrein De Laagjes

Investeringsregeling voor ondernemers of vastgoed eigenaren

Vanaf vandaag kunnen ondernemers of vastgoed eigenaren van bedrijventerrein De Laagjes gebruik maken van de aantrekkelijke investeringsregeling De Laagjes van de gemeente Rotterdam. Met deze regeling maken ondernemers aanspraak op 50% subsidie op investeringen in verbouwingen en bedrijfsmiddelen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet er minimaal voor 4.000 euro worden geïnvesteerd. Het maximum per ondernemer of vastgoedeigenaar is maar liefst 100.000 euro. Met de Subsidieregeling De Laagjes (SDL) ontstaat er voor dit bedrijventerrein een gelijksoortige regeling als geldt voor de Kansenzones. De SDL kan ook aangevraagd worden door ondernemers die zich op De Laagjes willen gaan vestigen.

De gemeente Rotterdam vindt het van groot belang dat er in en nabij de Kansenzones betaalbare bedrijfsruimten komen voor ondernemers die in de huidige Kansenzones geen gepaste ruimte vinden. Bijvoorbeeld aannemers of dienstverlenende bedrijven die niet voldoende hebben aan een kantoorunit of winkelpand. De regeling biedt ook voor de huidige vastgoed eigenaren en ondernemers de mogelijkheid om te investeren in de vernieuwing en verbetering van hun bedrijfspanden.

Ook buitenruimte komt aan bod
De inzet is niet alleen gericht op investeringen door bedrijven en eigenaars, maar ook op een gezamenlijke aanpak van de buitenruimte. De gemeente is bereid hiervoor een fonds in het leven te roepen, dat gevoed wordt vanuit de OZB-inkomsten voor dit gebied. Ook de deelgemeente zal in overleg en samenwerking met de ondernemers en de stedelijke diensten in de buitenruimte van het bedrijventerrein investeren.

Op 30 september gingen wethouder Dominic Schrijer en portefeuillehouder Nurten Karisli dit goede nieuws vertellen tijdens een speciale bijeenkomst van bedrijvenvereniging De Laagjes. De wethouder en portefeuillehouder gingen nader in op de inhoud van de subsidieregeling.