Ingezonden persbericht


De nieuwe Boekenkrant is uit

Utrecht, 30 september 2008

De nieuwe Boekenkrant is uit! Twintig pagina's vol recent verschenen en zeer binnenkort te verschijnen titels. Informatief en lezenswaardig voor een breed boekminnend publiek. Met als hoofdartikel: Christiaan Weijts, Via Cappello 23.

Schrijver/journalist Christiaan Weijts schreef in 2006 Art. 285b, waarmee hij twee prijzen won en voor vijf werd genomineerd. Op 2 oktober komt zijn tweede boek uit, Via Cappello 23. Weijts combineert ook in deze roman verschillende werelden: de kunst, de gevaarlijke liefde en het internet. Werelden die gescheiden lijken, maar ook dicht bij elkaar staan. Ook op de voorpagina: De foto van Faye Finsbury, van Mariëtte Haveman. `Kunst heeft niet altijd het beste met het leven voor. Kunst kan ook op een meedogenloze manier gebruik maken van het bestaan.' Daarnaast een recensie van Grunbergs nieuwe roman, Onze oom.

In verband met de Kinderboekenweek is er volop aandacht voor jeugd- en kinderboeken. Een interview met Frank Groothof is te lezen over de verschillen tussen de kinder- en volwassenenwereld en de symboliek van verhalen. Ook Thijs Goverde (De hand van de meesterdief) en Reinildis van Ditzhuyzen (Kinderen weten hoe het hoort) vertellen over hun nieuwe boek.

De rubriek `Nieuw verschenen' opent met een interview met Domnica Radulescu, naar aanleiding van haar boek De trein naar Triëst. Ze vertelt openhartig over de situatie in Roemenië onder Ceaucescu, en de invloed hiervan op het tragische liefdesverhaal in haar boek. Ook is er aandacht voor Fin de siècle, de prachtige roman van Selden Edwards. Tot slot een interview met John Leake, auteur van Jachtgebied, over Jack Unterweger, de seriemoordenaar die jarenlang een dubbelleven leidde.

De artikelen en interviews in de Boekenkrant kunt u na verzoek aan de redactie van de krant gratis overnemen. De krant is als pdf te downloaden vanaf www.boekenkrant.com.

Met vriendelijke groet!

Uphill Battle boekpromotie Tel +31 30 223 17 18 Visschersplein 160, 3511 LX Utrecht Fax +31 30 214 58 23 Nederland

---- --