Het Nederlandse Rode Kruis

Persberichten

Met chronisch zieken en gehandicapten één dag op vakantie naar Mallorca

Het Nederlandse Rode Kruis en vliegtuigmaatschappij Martinair organiseren op vrijdag 3 oktober een dagtocht naar Mallorca voor 50 chronisch zieken en gehandicapten. Ruim 30 Rode Kruis vrijwilligers en een speciaal Martinair vliegtuig staan 3 oktober klaar om deze bijzondere vakantiegangers de dag van hun leven te bezorgen.

Velen van de gehandicapte en chronisch zieke vakantiegangers hebben nog niet eerder in hun leven gevlogen. Het Nederlandse Rode Kruis dat al jaren aangepaste vakanties biedt voor mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen, geeft aan dat deze dagtocht uniek is. "In één dag heen en weer met het vliegtuig naar Mallorca om van de zon, de zee en het strand te genieten is voor deze mensen een onvergetelijke ervaring!", aldus Monique Timmermans, coördinator Aangepaste Vakanties van het Nederlandse Rode Kruis.

Ruim dertig vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis, waaronder een arts en verpleegkundigen, begeleiden de gasten. In Palma de Mallorca kunnen de gasten genieten van de zon en het strand. Gasten die niet kunnen lopen, krijgen met hulp van de vrijwilligers toch de mogelijkheid om de zee in te gaan.

Deze tot een traditie uitgegroeide dagtocht wordt voor de 38ste achtereenvolgende keer georganiseerd. Initiatiefnemer van deze jaarlijkse dagtocht was Martin Schröder, oprichter en voormalig President Directeur van Martinair. De aangeboden reis gaat altijd naar een bestemming binnen Europa. Eerder vloog Martinair voor Rode Kruis-gasten naar onder andere Wenen, Praag, Dublin en Parijs.

De gasten komen uit de volgende plaatsen onderverdeeld per provincie: Utrecht: Utrecht en Breukelen
Noord-Holland: Alkmaar, Amstelveen, Anna Paulowna, Zuid-Scharwoude en Purmerend
Zuid-Holland: Rotterdam, Hoogvliete en Sliedrecht Zeeland: Vlissingen, Arnemuiden en Oost-Souburg Groningen: Groningen, Veendam en Hoogezand
Friesland: Leeuwarden en Ruigahuizen
Drenthe: Emmen, Odoorn, Erica, Gasselternijveen en Wilhelminaoord Overijssel: Dalfsen, Steenwijk en Haaksbergen
Gelderland: Arnhem, Geldermalsen, Velp, Hedel, Beneden Leeuwen en Rijssen
Noord-Brabant: Someren, Kaatsheuvel, Haaren en Oss

Het Nederlandse Rode Kruis
Het Rode Kruis komt op voor chronisch zieken en gehandicapten en is al jaren actief om eenzaamheid te verlichten. Ruim 18.000 vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis helpen 55.000 vereenzaamden en chronisch zieken en gehandicapten met zogenaamde 'vriendendiensten', zoals huisbezoeken, oppashulp, internetles, coaching en het opzetten van telefooncirkels. Jaarlijks genieten zo'n 6000 gasten van aangepaste vakanties op het vakantieschip J. Henry Dunant of in één van de Rode Kruis- vakantiehotels.