Gemeente Veere


Milieu Ontmoetings Programma van start

Op vrijdag 3 oktober in Koudekerke.

Vrijdag 3 oktober 2008 gaat het Milieu Ontmoetings Programma van de gemeente Veere officieel van start. Wethouder Jan Bostelaar en "Koos de Vuilnisman" alias Theodoor Braaksma houden om 9.00 uur een afvalestafette op basisschool 't Klinket, Tramstraat 36 in Koudekerke.

Tijdens het Milieu Ontmoetings Programma kunnen de leerlingen van de groepen 6/7/8 van de basisscholen uit de gemeente Veere kennismaken met bedrijven in de gemeente die bewust met het milieu omgaan. De leerlingen gaan op bezoek bij Imkerij Poppendamme, Kaasboerderij Pitteperk, Zeelandcamping Ons Buiten, Mini-camping Boogaard, Compostering Zeeland en de Milieustraat in Serooskerke.

Dit jaar staat afval centraal tijdens de MOP-weken. "Koos de Vuilnisman" leert de leerlingen iets over hergebruik van afval. Het is de bedoeling dat de kinderen inzicht krijgen in afvalproductie en zowel thuis als op school minder afval gaan produceren. De leerlingen gaan rekenen, er is een quiz en er worden kunstwerken gemaakt van oude computers.

Alle leerlingen die meedoen aan het MOP krijgen van de gemeente Veere een schoolbeker zodat zij geen pakjes drinken meer mee naar school hoeven te nemen.

Ter ondersteuning van het MOP zal de Opruimshow van McDonalds twee scholen (Schute in Biggekerke en De Wegwijzer in Serooskerke) bezoeken. Meer info: www.NederlandSchoon.nl