Gemeente Lingewaal


discussieavond Heuffterrein druk bezocht
aandachtige toeschouwers

Een groot aantal mensen wist de weg naar het dorpshuis in Vuren te vinden om deel te nemen aan de discussieavond over het Heuffterrein op donderdag 2 oktober. Deze discussieavond was georganiseerd door de Lingewaalse gemeenteraad. De raadsleden wilden van de inwoners van Vuren horen wat zij willen met het Heuffterrein. Onder leiding van Peter Schoemaker kregen de belangengroepen eerst de gelegenheid om hun visie te geven.

De heer Bijl van de historische verenging beet de spits af met een kort overzicht van de geschiedenis van het terrein. Daarna was het de beurt aan de heer Feddema van het Actiecomité Tegen Bebouwing van het Heuffterrein (ATBH), gevolgd door de heer Vermeulen die het woord voerde namens Verontruste Vurenaren. Eigenaar van het Heuffterrein, de heer Klop, sloot de rij van sprekers. Daarna kreeg de zaal de gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers en aan vertegenwoordigers van Staatsbosbeheer, de Gelderse Milieufederatie, Waalweelde en de provincie Gelderland.
De meningen van de aanwezigen liepen uiteen van niet bouwen op het Heuffterrein, maar eerst het centrum van de kern Vuren opknappen tot het idee om er veel huizen neer te laten zetten. De leefbaarheid van en de voorzieningen in Vuren zijn voor de Vurenaren heel belangrijk en werden dan ook veel genoemd door de aanwezigen. Ook waren veel inwoners het erover eens dat de natuur een plek moet houden op het Heuffterrein.