NVZ Vereniging van Ziekenhuizen


Openbaarmaking advies commissie-Havermans vertraagd De commissie-Havermans, die de minister adviseert over nadeelcompensatie bij het beëindigen van nacalculatie op bouw, heeft haar advies op 30 september aan de minister aangeboden. De openbaarmaking van het advies laat echter op zich wachten.

De commissie-Havermans ging op 7 maart aan het werk en gaf tussentijds al aan te verwachten zich aan de opleverdatum van 1 oktober te kunnen houden. Tegelijkertijd gaf de voorzitter, Ad Havermans, op 11 juni per brief aan dat hij in de planning en het op te leveren advies enige nuances zou aanbrengen (Zie NVZ Nieuws nr. 22 van 19 juni 2008).

De NVZ heeft op 23 april overleg gehad met de commissie en, vanwege verschillende vragen die speelden rond het kapitaallastendossier, op 3 september per brief enkele aanvullende punten aangedragen. De vragen hadden met name betrekking op de gewijzigde omstandigheden waaronder het advies van de commissie tot stand moest komen (zie NVZ Nieuws nr 34 van 11 september 2008).
Het is de verwachting dat de minister het rapport voorzien van zijn beleidsstandpunt binnenkort aan de Tweede Kamer stuurt. Die vergadert op woensdagmiddag 22 oktober met de minister over de resultaten.