Gemeente Gouda


`Kinderen doen mee' (2-10-2008)

Ook kinderen uit arme gezinnen moeten kunnen deelnemen aan sport, cultuur of andere activiteiten.

Daarom ondertekenden wethouder Marion Suijker (Sociale Zaken) en staatssecretaris Aboutaleb (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) het convenant 'Kinderen doen mee'.

In het convenant staan afspraken tussen de staatssecretaris en de gemeente Gouda over hoe geld wordt ingezet om meer kinderen uit arme gezinnen te bereiken. Zo krijgen nog meer kinderen uit arme gezinnen de financiële mogelijkheden om hun talenten te ontplooien.

Het convenant past goed bij de aanpak van armoede van de gemeente Gouda zoals staat in de nota Integraal Armoedebeleid 2009-2012. Doel is om te voorkomen dat mensen in de armoede komen. En om ze te helpen als dat wel zo is. In Gouda wordt al veel gedaan op dit gebied. Een voorbeeld hiervan is de Geld-Terug-Regeling, waar al heel veel kinderen in Gouda gebruik van maken.

Het convenant is op 2 oktober ondertekend tijdens de opening van het Werkcenter Nieuwerkerk aan den IJssel / Zevenhuizen-Moerkapelle. Naast Gouda ondertekenden ook negen andere gemeenten het convenant met de staatssecretaris, te weten Reeuwijk, Moordrecht, K5-gemeenten (Schoonhoven, Bergambacht, Vlist, Nederlek en Ouderkerk), Zevenhuizen-Moerkapelle en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Meer informatie over `Kinderen doen mee' is te vinden op www.gemeenteloket.szw.nl


---