Nieuw-Vlaamse Alliantie


Open VLD bang voor parlementaire democratie (03/10/08)

Open VLD wil een commissie van experts in het leven roepen om de problemen in de financiële sector te onderzoeken. Van een parlementaire onderzoekscommissie, die gevraagd wordt door een meerderheid van de Vlamingen, wil de partij nog altijd niet weten. Blijkbaar is Open VLD bang voor de parlementaire democratie.

Het aanstellen van experts dient volgens N-VA-Kamerlid Jan Jambon alleen om de problemen in de doofpot te stoppen. Terwijl gigantische sommen belastinggeld in de bankwereld gepompt worden, mogen de vertegenwoordigers van die belastingbetalers blijkbaar niet ten gronde betrokken worden bij het onderzoek naar de oorzaken van deze crisis. De burgers mogen wel betalen voor de fouten die de bankwereld gemaakt heeft, maar die ten gronde laten onderzoeken door haar vertegenwoordigers is blijkbaar niet toegestaan. Kan dit land dan echt geen democratie aan? Wat mag er van de haute finance in België dan niet publiek geweten zijn?

De weigering van CD&V en Open VLD om een parlementaire onderzoekscommissie in het leven te roepen, bewijst opnieuw dat dit land bestuurd wordt door een anti-Vlaamse regering. Zoals een meerderheid van de Vlamingen het ontslag van Patrick Dewael geëist had, wil nu ook een meerderheid van de Vlamingen een parlementaire onderzoekscommissie. In beide gevallen veegt het minderheidskabinet Leterme-Dewael de verlangens van die meerderheid Vlamingen gewoon van tafel. Dit minderheidskabinet leeft slechts bij gratie van de Franstalige meerderheid en de CD&V en Open VLD dansen naar de pijpen van de Franstaligen.

Auteur:
Jan Jambon
Kamerlid N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be