Gemeente Wunseradiel


Expositie Margreet Maas

Margreet Maas
In de hal van het gemeentehuis zijn schilderwerken te bekijken van Margreet Maas uit Pingjum. De expostie is op werkdagen 's ochtends te bekijken.

Het atelier van Margreet Maas is in Pingjum te vinden, waar ze een heerlijke ruimte heeft om te werken en van tijd tot tijd een expositie te houden. Zij heeft de tekenacademie in Amsterdam gevolgd en daarna de vrije academie in Haarlem. Ook heeft zij lessen gevolgd bij verschillende kunstenaars. Exposeren doet zij regelmatig in verschillende delen van het land en in het buitenland.

Zij schildert in verschillende stijlen en met verschillende materialen, zoals olieverf, aqryl en aquarel. Ook de onderwerpen verschillen nogal; zij speelt met kleuren en vormen, De vrouwfiguren hebben wat meer de overhand op dit moment en zijn ook een blijvend thema in haar werk. De figuren zijn lang en laten de jaren 30 herleven in prachtige felle kleuren.

Ode aan kleuren:

"Het experimenteren met kleuren is een niet aflatende zoektocht naar harmonie, naar gevoel, naar een `volmaakt beeld', naar eenheid en naar mijzelf".

Een zoektocht zonder einde:

"Tijdens het schilderen kun je schuilen in jezelf en door beelden communiceren met de buitenwereld".

(bron: www.kunstwunseradiel.nl)