Persberichten Binnensticht, 10.50 uur

Utrecht, 03-10-2008

Over de kop

DE BILT Een auto met drie inzittenden ging op donderdagavond 2 oktober over de kop. Twee van hen raakten gewond.

Rond 22.45 uur reed een 19-jarige automobilist uit Woudenberg over de Utrechtseweg. Bij hem in de auto zaten een 18-jarige plaatsgenoot en een 16-jarige jongen uit Renswoude. De 19-jarige automobilist kwam uit de richting van Utrecht. Toen hij vlak voor de kruising met de Universiteitsweg reed, sprong het verkeerslicht op oranje. De bestuurder dacht niet meer op tijd te kunnen remmen en gaf gas bij. Vervolgens raakte hij de macht over het stuur kwijt, botste tegen een lantaarnpaal en een verkeersbord in de middenberm, waarna de auto over de kop sloeg.

De 18-jarige passagier raakte bekneld in de auto en werd door de brandweer bevrijd. Alle drie de inzittenden werden naar een ziekenhuis gebracht. De bestuurder mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. De 16-jarige jongen werd met gezichtsletsel en een hersenschudding in het UMC in Utrecht opgenomen. De 18-jarige jongeman werd met een gebroken arm en bekkenfractuur in het Diakonessenhuis in Utrecht opgenomen. Uit de blaastest bleek dat de bestuurder niet te veel had gedronken.

Scootercontrole

ZEIST/BILTHOVEN De politie heeft op donderdag 2 oktober overdag een brom- en snorfietscontrole gehouden op de Utrechtseweg in Zeist en de Soestdijkseweg Zuid in Bilthoven.

In totaal werden 38 brom- en snorfietsen gecontroleerd, 20 waren geheel in orde. De overige achttien bestuurders werden wel bekeurd. Er werden 35 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: rijden zonder rijbewijs (3), motorblok opgevoerd (11), niet kunnen tonen rij- of kentekenbewijs (3), niet dragen helm (4) en te veel geluid (2).