Persberichten Eemland noord, 10.50 uur

Utrecht, 03-10-2008

Alcoholcontrole

SOEST De politie heeft in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 oktober een rijdende alcoholcontrole in Soest gehouden.

Tijdens de surveillance werd door agenten op meerdere plaatsen op alcohol gecontroleerd. In totaal 25 bestuurders werden aan een controle onderworpen. Eén van hen, een 35-jarige man uit Hilversum, bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 285 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Gestolen scooter en fiets

LAGE VUURSCHE / UTRECHT/ SOEST Op donderdagmorgen 2 oktober gingen twee verdachten er op een scooter vandoor. Beiden werden aangehouden, de scooter bleek in Utrecht te zijn gestolen.

Rond 08.55 uur reden agenten over de Embrachementsweg. Zij zagen dat hen een bromscooter met twee opzittenden tegemoet kwam rijden. Omdat beiden geen helm op hadden, gaven de agenten hen een stopteken. In plaats van te stoppen, ging de bestuurder ervandoor. De agenten zetten de achtervolging in. Op de kruising met de Biltseweg ging de scooter onderuit en kwamen beide opzittenden ten val. Beiden stonden op en gingen er te voet vandoor. De passagier, een 14-jarige jongen uit Utrecht, kwam niet ver en werd aangehouden. De bromfiets bleek op 1 oktober in Utrecht te zijn gestolen. Hij werd in beslag genomen.

De bestuurder vluchtte via een weiland en door enkele sloten en verdween op Landgoed Pijnenburg. Ondanks een uitgebreid onderzoek op het landgoed werd de verdachte niet meer aangetroffen. Een getuige zag dat de vluchtende verdachte een fiets op het landgoed stal en er daarmee vandoor ging.

Door onderzoek werd vastgesteld dat de ontkomen verdachte een 15-jarige jongen uit Utrecht was en dat hij in Soest op school zat. Agenten zijn naar de school gegaan en de verdachte werd daar rond 10.15 uur aangehouden. De door hem gebruikte vluchtfiets werd daar ook aangetroffen en in beslag genomen. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Rijbewijs kwijt

BAARN Een automobilist bleek in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 oktober zo veel te hebben gedronken, dat hij zijn rijbewijs moest inleveren.

Rond 02.35 uur werd een 53-jarige automobilist uit Baarn op de Stationsweg gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat hij te veel alcohol op had en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 600ug/l, meer dan 2,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.